Monique346 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Witam, chciałabym poznac opinię nt. Rometu mikste oraz electry7d. Rowery bardzo podobają mi sie wizualnie, myślę, że na wycieczki po mieście sa ok. Najwieksza różnica jest w cenie Electra kosztuje ok. 2000 a romet polowe mniej. Czy warto inwestowac w electre, czy np ten romet bylby dobrym, tanszym odpowiednikiem? Oprócz ceny wazny jest tez dla mnie komfort jazdy i wytrzymalosc sprzetu. Proszę o pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Electra ma ramę aluminiową, też reszta rurek jest Al. Więc będzie nieco lżejsza. Ale za to stalowa rama Romet lepiej tłumi drgania od nierówności na drodze. Reszta jest bardzo podobna. Na wycieczki po mieście nadają się jak najbardziej oba. Moim zdaniem za ramę nie warto dopłacać aż tyle, no chyba że będziesz musiała wnosić rower na 5 piętro, to wtedy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monique346 Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Nie będę musiała go wnosić:) Dotąd używałam rowerów ze stalowymi i było dobrze:) Myślę, że w tym przypadku w Electrze dopłacę za markę. Dzięki za opinię:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi