DawidK Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Witam dostałem rabat 50% na plecak Camelbacka. Do moich potrzeb polecili 2 modele: http://camelbak.online/p/plecak-camelbak-mule-lr-15-100-oz po rabacie dokupienia za około 325 zł i http://camelbak.online/p/plecak-camelbak-hawg-lr-20-100-oz po rabacie za około 350 zł Z bidonu zadowolony jestem bardzo. A co możecie powiedzieć o tych plecakach są solidne itp.warte w tej kwocie? I czy się sprawdzą na crossie do sportowo turystycznej jazdy, bo pisze, że to plecaki do Mtb? Szukam czegoś by wystarczyło spakować się na cały dzień i miało dobrą wentylację i jakość. Pojemność gdzieś 20-30l myślę wystarczy. Ewentualnie jakiej innej firmy polecacie. Szukam czegoś do około 400 zł ale jak by coś było za mniej to będzie super. Do tej pory miałem jakiś zwykły elbrusa, ale się rozwalił szybko. Teraz mam ten rowerowy z Lidla, ale się nie sprawdza. Ma 20 l co starcza plus jak za tą cenę 2 pasy, pokrowiec przeciwdeszczowy. Ale jest miękki wszystko czuć i plecy mokre i mało wygodny jak na cały dzień jazdy i jest mało funkcjonalny. A szukałem w innych tematach i w necie, ale nie znalazłem nic o tych modelach. I czytając zauważyłem, że dużo przewija się i polecane są plecaki Deutera. Co możecie polecić, doradzić to będzie mój 1 porządny plecak. Mam nadzieję, że dobrze napisanie i w odpowiednim dziale. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 za takie pieniądze to nie ma nad czym się zastanawiać. Deuter jest polecany przede wszystkim za system nośny z siatką który przy większym obciążeniu jest średnio wygodny. Miałem deutera exp air i mam ten z pierwszego linka, camelback nieporównywalnie wygodniejszy i lepiej trzyma sie pleców, natomiast przy deuterze suche plecy przy dojazdach do pracy to fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidK Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Eloo dzięki. Zależy mi na wygodzie funkcjonalności. I plecy nie muszą aż tak suche być. Chciałbym by było lepiej niż teraz. Choć podejrzewam, że duża lub kolosalna różnica do tego teraz w tej kwocie będzie. Ktoś jeszcze coś doradzi napisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidK Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Ktoś jeszcze coś doradzi pomoże, bo jednak jest to trochę kasy do wydania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Każdy Camelbak w tej cenie to dobry wybór. IMO na jeden dzień 15 l w zupełności wystarczy. Od ponad roku użytkuję takiego camlebaka http://camelbak.online/p/plecak-camelbak-skyline-lr-10 i jestem mega zadowolony. Zmieści się kurtka przeciwdeszczowa/wiatrowa, narzędzie, dwie pompki, telefon, troche jedzenia. Super bułak, niskie położenie plecaka daje bardzo dobrą wentylację. HAWG na jednodniowe wyprawy jest nieco duży, to bardziej plecak w góry niż na crossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Camelbak, Deuter, Osprey. Te mam/miałem i są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Od 2 lat używam Mule N.V i jest to rewelacyjny plecak. Jedynie brakuje mi w nim przy pasie biodrowym jakiś kieszonek na zamek. System nośny jest wygodny, przewiew też niezły. Ilość schowków super. Jakoś wykonania plecaka też super. Bukłak w Camelbaku to tez dobra klasa (choć są lepsze bukłaki). Gdyby jeszcze wężyk przypinał się na magnes, to byłoby idealnie (tak jak w The North Face). Deuter jest fajny, ale Camelbak to taki 100% rowerowy plecak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidK Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Dzięki napisałem do Camelbacka o wsparcie osoby niepełnosprawnej i odpisali, że mogą dać 50% zniżki. I zapytałem po przejrzeniu plecaków, że dużo mają modeli i się nie znam. I polecili własnie do tego co potrzebuję te 2 modele. A i chciałbym by był uniwersalny jak się da oczywiście za tą kwotę. By był na rower i na jakieś wycieczki czy wędrówki. Tak by na jeden dzień starczyło. Ten z Lidla co mam nie wydaje się taki duży jak na 20l, ale fakt mniejszy może lepszy. Ale nie mam daleko do Bielska siostra tam mieszka, więc może, się uda na żywo przymierzyć, obejrzeć i zakupić. A na krótsze wypady mam upatrzone fajne torby na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidK Napisano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Mega szczęśliwy i zadowolony plecak zakupiony. Camelback M.U.L.E. LR 15. Sklep bardzo w porządku i super się rozmawiało i pomocni bardzo. Jeszcze zniżkę na okulary uvex dostałem, muszę odebrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.