darekp1 Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Proszę https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-btwin-triban-500-CID767-IDw13UN.html#db67ad5193 Nówka i do negocjacji. Nic tylko brać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Dzięki za propozycję. Już myślałem, żeby się decydować. Jednak przeanalizowałem sprawę i jest sporo opinii, że opony 23C kompletnie nie pasują do miasta - Poczytałem na forach i podobno 25C to max, na które można zamienić. Do tego stalowy widelec i 12kg to na szosę całkiem sporo. Dlatego powoli skłaniam się do roweru typu fitness, dobry kierunek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Strasznie wybredny jesteś Do Tribana 500 wchodzą opony 32C , ja dodam że na takich samych obręczach jak w Tribanie montowałem opony 35C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Wiem wiem Ale nie chciałbym się pomylić i później męczyć się na niedopasowanym rowerze. Jaki jest orientacyjny koszt wymiany opon na 32C (przyzwoitej jakości)? Zastanawiam się czy jest sens kupować i później od razu zmieniać. Google mówi, że 100ziko za dwie, ale obawiam się czy to nie jakiś chiński bubel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Dodatkowo Triban 500 i Triban 500 FB mocno się różnią. FB został pozbawiony kasety na rzecz wolnobiegu i widelca karbonowego na rzecz stalowego. Nadal uważacie, że warto go brać w tej cenie, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Ja nie, używki szukałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Godzinę temu, SoloTM napisał: Ja nie, używki szukałbym. Właśnie kolega znalazł używkę, 900zł- link powyżej. Nadal nie warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Tego bym obejrzał. https://www.olx.pl/oferta/rower-crossowy-steppenwolf-21-5-nowe-opony-28-amortyzator-powietrzny-CID767-IDw19kn.html#779a57aa48 Nawet jak coś będzie do wymiany to powinieneś się w 1000 pln zmiescic. No chyba, że będzie amor padniety i kola tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Super rower, dzięki! Pojadę go obejrzeć. Na co dokładnie mam zwrócić uwagę? Po czym poznam że amortyzacja do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Rower z Niemiec najprawdopodobniej, koło tylne wymienione już w Polsce, opony raczej też. Sprawdzić czy obręcze nie są wytarte od klocków ( czy nie ma wgłębienia rowka bardzo charakterystycznego, takiej wklęsłości na całej długości. Co to za koło tylne trzeba sprawdzić( jaka piasta, czy kaseta na pewno 9 tka, czy łańcuch nie przeskakuje jak depniesz - środek z przodu i każda po kolei z tyłu depczesz ) bo tanim kosztem ktoś coś próbował naprawić / usprawnić. Czy luzów nie mają koła, czy kręcą się a nei zatrzymują szybko. Amortyzator czy pracuje dobrze, czy tłumi, czy lagi górne nie mają wżerów, głębszych rys ( najlepiej wcale ) i wytartej bardziej niż minimalnie anody. Czy trzyma ciśnienie po napompowaniu ( może być ciężko Ci to sprawdzić bo może być tak, że zejdzie w ciągu kilku h a nie minut ) Czy Zębatki korby są proste. Generalnie raczej coś tam będzie do wymiany ( widzę raczej tylny pancerz i linkę, pewnie coś jeszcze, może napęd jak będzie zużyty, przeskakiwać, sprawdź czy tylna przerzutka jest prosta, a wózek idzie prostopadle do ziemi zamiast skręcać w stronę kasety ) No i rama, czy nie pęknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Nie mam szczescia, napisałem od razu i okazało się, że rower sprzedany. Dlatego kolejny raz proszę o pomoc, o podobna propozycje jak ten rower. Tylko tym razem lokalizacja: Warszawa i okolice. Dziękuję bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 1. https://m.olx.pl/oferta/rower-fitness-gravel-mbk-concept-CID767-IDwgpb1.html?position=1&page=1 2. https://m.olx.pl/oferta/nowy-rower-singlespeed-fixed-ostre-kolo-szosa-warszawa-CID767-IDmsMNV.html?position=4&page=1 3. https://m.olx.pl/oferta/rower-romet-mistral-urban-28-rama-23-58-5cm-cross-grafit-srebrny-CID767-IDuZi1h.html?position=2&page=1 Takie trzy rowery znalazłem. Co o nich sądzicie, warte zachodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penrod Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Bardzo proszę o opinię, sam nie jestem w stanie tego ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Nr 3. Mistral, tylko czy 23 cale nie bedzie za duzy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.