gielo Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 Posiadam pełna wersje OSMAND+ na androidzie mam pewien problem. Czy da się zmienić, a jeśli tak to w jaki sposób, aby wskaźnik pokazywał cały czas strzałkę w kierunku przód? Bez względu na to czy się jedzie, czy stoi. Obecnie jak stan e pokazuje się takie kółko i trudno namierzyć kierunek jazdy, zdarzyło się mi dzięki temu pomylić drogi, gdzie powinienem skręcić :] Chodzi o to, że jeśli np jedziemy jakąś ścieżką i dojeżdżamy do rozwidlenia, to strzałka ma pokazywać kierunek w jakim obecnie jedziemy, wtedy jasno widać, czy skręcić w lewo, czy prawo. Taka kropka nic nie mówi. Chodzi mi o zwykły tryb mapy, gdzie możemy zlokalizować, gdzie jesteśmy i w którym kierunku powinniśmy dalej jechać. Pomoże ktoś? Cytuj
huskarl Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 U mnie niby cały czas jest teraz strzałka, a siedzę przy biurku i się nie ruszam, ale wskazuje ona północ lub jakiś kierunek ruchu, bez względu jak obrócę telefon. Widać za to kierunek patrzenia w formie niebieskiego stożka. Możesz zawsze zmienić sposób obracania mapy na "kompas do góry" lub "kierunek ruchu do góry" czyli klikasz na ikonkę orientacji mapy w lewym górnym rogu. Chyba kompas jest dokładniejszy, o ile twój telefon go ma i jest on skalibrowany. Ja mam jakies dwa do wyboru, orientation i magnetic do zmiany z Settings->Global app settings->use magnetic sensor. 1 Cytuj
gielo Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Napisano 5 Czerwca 2018 Ok spróbuję, może to faktycznie będzie rozwiązanie problemu :] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi