Skocz do zawartości

[Kolejny rower] crossowy/fitness?

audiofun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Po dwóch latach użytkowania Creon Legend 2016 chciałbym przesiąść się na coś lepszego/lżejszego. Obecny sprzęt prawdopodobnie zostanie w rodzinie.

Salon w którym go kupiłem został zamknięty (jestem z okolic Kielc), także mam bardziej ograniczone możliwości sprawdzenia/doradzenia.

Amortyzator w Creonie daje tyle co i nic, pewniej czuje się na zablokowanym, sprężyna bez żadnej regulacji.

Szczerze powiedziawszy nie mam żadnych typów. Jestem dość wysoki (190cm)i tutaj dodatkowy problem z ramą bo w sezonie większość takich rowerów jest wyprzedana.

Czego oczekuję, sprzętu, który będzie wyraźnie lżejszy, lepsze przerzutki/hamulce, coś co będzie lepiej się toczyć :D.

Budżet myślę, że elastyczny, z tego co widzę rowery tego typu to takie 4000-5000zł max.

Jeśli nie dorwę nic ciekawego to będzie potrzebny rower z podobnym osprzętem i budżetem co ten Creon.

Myślę, że ktoś mądrzejszy i dużo bardziej doświadczony mi tutaj doradzi bo mimo wszystko nadal jestem zielony w temacie ;).

Napisano

Fitness, szybki, zrywny, lekki.

W tym budżecie możesz szukać roweru crossowego z amortyzatorem powietrznym. Też możesz się zastanowić nad gravelem. Przekrój jest spory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...