audiofun Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Cześć. Po dwóch latach użytkowania Creon Legend 2016 chciałbym przesiąść się na coś lepszego/lżejszego. Obecny sprzęt prawdopodobnie zostanie w rodzinie. Salon w którym go kupiłem został zamknięty (jestem z okolic Kielc), także mam bardziej ograniczone możliwości sprawdzenia/doradzenia. Amortyzator w Creonie daje tyle co i nic, pewniej czuje się na zablokowanym, sprężyna bez żadnej regulacji. Szczerze powiedziawszy nie mam żadnych typów. Jestem dość wysoki (190cm)i tutaj dodatkowy problem z ramą bo w sezonie większość takich rowerów jest wyprzedana. Czego oczekuję, sprzętu, który będzie wyraźnie lżejszy, lepsze przerzutki/hamulce, coś co będzie lepiej się toczyć . Budżet myślę, że elastyczny, z tego co widzę rowery tego typu to takie 4000-5000zł max. Jeśli nie dorwę nic ciekawego to będzie potrzebny rower z podobnym osprzętem i budżetem co ten Creon. Myślę, że ktoś mądrzejszy i dużo bardziej doświadczony mi tutaj doradzi bo mimo wszystko nadal jestem zielony w temacie .
Imar Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Fitness, szybki, zrywny, lekki. W tym budżecie możesz szukać roweru crossowego z amortyzatorem powietrznym. Też możesz się zastanowić nad gravelem. Przekrój jest spory.
hulk14 Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Merida Speeder 500 za 4800 katalogowo, ultegra, 9,4 kg (ale nie wiem w jakim rozmiarze) https://www.rowerymerida.pl/produkt1516/speeder-500-rower-merida.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.