MajoG Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Witam, Pytanko do szanownych fachowców. Czy to normalne, że po spuszczeniu całkowicie powietrza nadal tak jakby lekko sprężynuje? Tak jakby nadal było lekkie ciśnienie. Uprzedzając, jestem pewny że przez górny zawór wszystko spuściłem, nawet docisnąłem golenie cały czas trzymając otwarty zawór. Po tym nadal czuć że jest lekkie ciśnienie powietrza. Golenie są wysunięte w tym stanie na ok. 1cm.. Mam wrażenie, że amor nie pracuje jak dawniej, jest jakiś bardziej tępy, mniej wrażliwy na mniejsze nierówności. Macie może jakieś sugestie? Amor był serwisowany jakieś 1500km temu, jeszcze przed zimą, Całą zimę był użytkowany. Pozdrawiam MajoG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Siema. Sytuacja, którą opisujesz z tego co pamiętam jest normalna. Pod sprężyną powietrzną masz jeszcze jedne o-ring, który trzyma powietrze w górnej goleni. Zależnie jak składałeś amor robi się tam nad, albo podciśnienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Powietrze jest też w prawej goleni, czyli w tłumiku MC. Niewielkie nadciśnienie powstanie też w dolnych goleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Spuszczałeś z negatywnej też. Lewa goleń od dołu tam też jest zaworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Normalna sprawa, jeśli zalęgło się trochę więcej powietrza np w dolnej goleni. Gdyby to sprężynowanie po spuszczeniu powietrza było wyraźniejsze, warto zerknąć czy czasem nie pojawiła się mała nieszczelność między goleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 13 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Jak tępo chodzi to zrób serwis jak najszybciej. I uszczelki posprawdzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi