Szuwar333 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 (edytowane) W ostatni weekend miałem okazje pojeździć na elektryczny Trek Powerfly 7 FS i stwierdziłem ze muszę sobie sprawić podobny rower;), ale nie chcę na niego przeznaczać 24k:P , dlatego wybór padł na używkę (na trasie spotkałem posiadacza Haibike z silnikiem boscha który kupił go używanego za około 8k i polecał własnie używkę). Dzisiaj udało mi się znaleźć w bardzo dobrej cenie Haibike Sduro AllMtn RC, tylko że ma on silnik yamahy a nie boscha oraz kosztuje bardzo mało jak na ten rower (niecałe 5k). Uważacie że warto zainteresować się tym rowerem i silnikiem? Na co zwrócić uwagę? Z jednej strony full to fajna zabawa i do tego dzięki napędowi odpada jego największa wada czyli waga i ciężkie podjazdy, a z drugiej strony mieszkam w Toruniu, gdzie raczej go nie wykorzystam:P. Innym pomysłem jest kupienie napędu i złożenie samemu, ale nie wiem czy nie lepiej zaufać konstruktorom i nie kupić gotowej konstrukcji, bo nie chciałbym żeby mi się rozpadł jak pojadę w góry z nim:P Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Szuwar333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 5k to nie dużo, pytanie jaki jest stan baterii i reszty osprzętu, bo trochę to podejrzane.. złożyć fulla za taki hajs to będzie ciężko, raczej impossiblu.. Chyba że stara używka plus zestaw do przeróbki tak jak niejaki Taba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuwar333 Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Na co prócz baterie (i normalnych rowerowych "sprawy") powinieniem spojrzeć? Są jakies elementy, prócz baterii, które są bardzo drogie lub niedostępne ? Jestem świadom i przygotowany na to że jak kupię go za 5k to zostawiam sobie jeszcze jakąś kasę na "naprawy". Czy baterie muszę kupić nową (na szybko sprawdziłem to kosztuje 2k:P), czy można je regenerować? Bo wiadomo że sprzedający pisze że bateria OK, ale życie mnie nauczyło że nie zawsze można ufać ludziom:P Co do samej konstrukcji i napędu, czy te Haibikie działają tak samo jak Trek Powerfly, to znaczy wybiera się program i wspomagają gdy się pedałuje i tylko wtedy? Słyszałem historie o elektrykach które po zaprzestaniu pedałowania potrafiły jeszcze "ciągnąć". Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Szuwar333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szuwar333 Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Chyba ten Haibike co oglądałem to była "ściema" bo aukcja została usunięta, konto usunięte, email i wszystko usunięte. Co do baterii to dowiadywałem się, że regeneracja to koszt ok 1000zł. Co byście polecili w granicach 4-6k, na pierwszego elektryka (używanego)? Wolę chyba kupić gotowca, nie śpieszy mi się więc mogę "popolować" na okazje. Co sądzicie o : http://allegro.pl/trek-powerfly-5-rower-elektryczny-i7376222632.html#thumb/7 https://www.olx.pl/oferta/rower-trek-powerfly-5elektryczny-CID767-IDrdhW1.html#d752187eaf Czy może jednak poszukać innego modelu? Rower ma się nadawać też do jeżdżenia w terenie lżejszym i cięższym (2-3 razy wypad w góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi