Roballinho Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 Zmieniłem seryjne tarcze na Shimano RT66. W przednim hamplu, przy mocniejszym naciśnięciu klamki, mam efekt przypominający ABS. Czy to jest normalne i ta tarcza musi się ułożyć, czy mam gdzieś szukać przyczyny? Klocki są seryjne, żywiczne. Cytuj
lichak Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 Mi się takie coś robi jak już są mocno zasyfione, polecam pierw wyczyścić i zobaczyć ułożenie zacisku do tarczy. Cytuj
Gość Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 A tarcze oryg ? niektore podrabiance maja nierowna grubosc i też sie pozniej smiesznie hamuje :PP Cytuj
ssslawecki Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 Jeździłem czy nawet nadal jeżdżę na jakiś tarczach Shimano i zaciskach BB7 oraz różnych klockach - może jest troszkę gorzej niż na oryginalnych, ale bez ABS. Cytuj
Roballinho Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Napisano 4 Czerwca 2018 13 godzin temu, cinol123 napisał: A tarcze oryg Oryginalne, z polskiego sklepu. 15 godzin temu, lichak napisał: polecam pierw wyczyścić i zobaczyć ułożenie zacisku do tarczy Wyciągnę klocki i zobaczę, co tam się dzieje. Wyczyszczę też tarczę, chociaż zakładam, że z nią akurat wszystko jest ok, bo w pudełku nie miała prawa się upaprać. No chyba że jest tłusta... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi