Waza Napisano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Jak wielu użytkowników tego forum, sam używałem i przede wszystkim wielokrotnie polecałem innym, mniej doświadczonym koleżankom i kolegom bardzo dobry fit kalkulator ze strony Competitive Cyclist. Przed chwilą pisałem odpowiedź na pytanie użytkownika, chciałem mu polecić dobry kalkulator i wyszło to: https://www.bergfreunde.eu/?wt_mc=eu.referral.backcountry.competitivecyclist.-&pid=10004#type Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Spróbuj przez serwer proxy z usa: https://hide.me/en/proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Co to w ogóle jest to RODO? Wiem, że chodzi o ochronę danych osobowych, że zmieniły się jakieś ustawy i że było o tym głośno, ale nikt mi tego jeszcze takim prostym językiem nie wytłumaczył. W jaki sposób to ingeruje w moje życie jako zwykłego pracownika firmy X i czy jest coś na co powinienem uważać? Czy to dotyczy tylko firm i instytucji i ich baz danych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 To jest raczej costakiego, co będzie dbało o Twoje dane osobowe, o to by nie było handlu danymi osobowymi, by nie "lazło" do Ciebie tyle spamu, by nie dzwonili naciągacze nie wieadomo z kąd... by całkiem obce osoby nagle nie wiedziały o Tobie zbyt wielu rzecz, nie mogły Cie zidentyfikować.... o ile Ty sobie tego nei zażyczysz... to chyba wszystko tak w skrócie, przynajmniej takie piekne założenia, ale jak to wyjdzie w praktyce i w poszczególnych krajach, nie mówiąc o dupościsku niektórych osób odpowiedzialnych za RODO w firmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 W skrócie: jeśli się zgodzisz na przetwarzanie swoich danych, to masz być informowany jakie dane są o tobie zbierane, kto jest ich administratorem, w jakim celu są zbierane, jak są przechowywane i jak wygląda procedura ich usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.