Bruno824 Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 Witam, próbowałem zamontować w nowym kole Mavic aksium kasetę 9rz po dokreceniu jej kaseta ma luz i lata na boki, co w takim przypadku? Może dac podkładkę od strony szprych i dopiero kasetę ? Co polecacie?
MMMAAACCC7 Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 Dokładnie tak jak piszesz, podkładka od strony koła/szprych i wtedy kaseta.
Bruno824 Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Napisano 2 Czerwca 2018 A falowanie kasety/ jej delikatne bicie podczas kręcenia czym może być spowodowane?
MMMAAACCC7 Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 Prawdopodobnie łożyska, ale tu już Ci nie bardzo pomogę, bo nie wiem jakie łożyska są w tych kołach (maszynowe czy kulki).
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2018 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2018 15 godzin temu, Bruno824 napisał: A falowanie kasety/ jej delikatne bicie podczas kręcenia czym może być spowodowane? typowy aksjum Nowe aksjumy sa 11 sp, a to kolo szosowe. Kasety szosowe sa szersze od MTB, po za wersjami na kola mtb ... takowe sa. Falowanie to nie do konca precyzyjnie wykonana piasta. Łożyska sa ok ... choć teraz juz nie wytrzymują tyle co kiedyś. Ogólnie ja bym to koło wyrzucił. Póki jeszcze nowe to sprzedać, oddać, pozbyć się. Jak nie ... to ucz się centrować koła A Mavic'i zaczęli robić bardzo ... rozsądnie, stalowe szprychy ... stalowe nyple ... No poezja Zwłaszcza za jak się używa w mokrych warunkach.
Bruno824 Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Napisano 3 Czerwca 2018 Czyli nie da się coś z tyM zrobić? Podczas jazdy tego nie odczuwam, praktycznie mi to nie przeszkadza, Wiec pozostaje mi je chyba katować do upadłego.
MMMAAACCC7 Napisano 3 Czerwca 2018 Napisano 3 Czerwca 2018 KLIK Wrzucam powyżej coś, co Ci trochę rozjaśni temat maviców
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2018 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2018 Tyle ze tekst o kołach z przed 10-15 lat kiedy mavic robil wręcz legendarne koła ma sie nijak do krzywego z natury, krzywo zgrzanego, samo krzywiącego sie mavica, w którym obręcz wytrzymuje 2 sezony i to wcale nie katowania, łożyska padają jak muchy ... To se ne vrati. Nie ważne czy tani aksjum czy drogi ksyrium ... wywalić do kosza. Masz aksjum i jest ładny prosty i po kilku serzonach taki pozostał. Chwal pana i się ciesz. Ja przemielam aksjówmow po kilka-kilkanaście na tydzień ... i jak je widzę to nawet dotykać mi sie nie chce. Co innego stary ksyrium elite ... beton koło ... ale jak już napisałem ... to se ne vrati.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.