Mod Team Odi Napisano 8 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ja od 3 dni cieszę się pedałami Shimano 520 (80zł) i butami Shimano 072 (180zł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuźnior Napisano 11 Października 2005 Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Mam shimano 520 i buty sidi bullet >> jest wporzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamander Napisano 12 Października 2005 Udostępnij Napisano 12 Października 2005 ja mam u siebie chyab najbardziej popularne pedaly Shimano SPD-M520 i do tego buty Specialized MTB. Z calego kompletu jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No i kurna zaczęła się przygoda z SPD. Dziś 3 razy się wypier... przewróciłem. To jest najgorsze, że w kryzysowej sytuacji nie ma szans na podparcie się nogą bo jest ona uwięziona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamander Napisano 12 Października 2005 Udostępnij Napisano 12 Października 2005 no początki bywają ciężkie... ja też na początku kilka gleb zaliczyłem, a najlepsze jest to ze zadna z nich nie bylo podczas jazdy tylko np. na swiatłach albo po prostu jak sie gdzies zatrzymalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2005 A ja na światłach czy gdziekolwiek indziej pamiętam, że mam spd i zawsze się wypnę, ale gorzej w lesie. Dziś jeździłem sobie spokojnie po lesie i w trudniejszych chwilach (balansowanie na korzeniach, powolny ostry zakręt) nie zdąrzyłem się wypiąć. Tak "na sucho" to nie ma problemu, sęk w tym że zawsze trzeba się wypiąć w najmniej spodziewanym momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamander Napisano 12 Października 2005 Udostępnij Napisano 12 Października 2005 po tygodniu juz w kazdym terenie bedziesz wiedzial, ze jestes przyczepiony do pedalow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hehe wiedzieć to ja wiem tylko nie zdąrzę się wypiąć :wink: Mam nadzieję, że jakoś zdobędę tą sprawność zanim się mocno poobijam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamander Napisano 12 Października 2005 Udostępnij Napisano 12 Października 2005 na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 12 Października 2005 Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a najlepsze jest to ze ja pierwsza glebe w spd zaliczylem(tzn taka ze bez spd pewnie bym nie glebil)po okolo hmm 1000km jazdy teraz mam staz okolo 4000km i glebilme przez nie 3-4 razy i zawsze na podjezdzie Ale za to kilka razy hmm 2 na pewno na zjezdzie dzieki nim sie utrzymalem choc gdybym ich nie mial to poprostu jechalbym np wolniej i tez nic by sie nie stalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salamander Napisano 13 Października 2005 Udostępnij Napisano 13 Października 2005 ja przez ok.3300km glebnąłem się 4 razy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil4 Napisano 16 Października 2005 Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Mam pytanie i nie chce zakładać nowego tematu. Mamzamiar kupić buty Diadora Team Racer. Co o nich sądzicie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67508726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 16 Października 2005 Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Miałem tańszą wersje diadory nie wiem co za model.I kiepskiej jakości były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDI Napisano 18 Października 2005 Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja cały sezon jeżdżę w diadorach espide czy jakos tak. Jak na razie są całe. Parę razy się utopiły w kałuży i nie śmierdzą Ogólnie jestem z nich zadowolony. Przypinam je do VP M31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 21 Października 2005 Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ja na razie dopiero zbieram na spd i mam pytanie czy SH-M120S i PD-959 to dobre połączenie?? czy buty są odpowiednie jakościowo do pedałów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 25 Października 2005 Udostępnij Napisano 25 Października 2005 IMO raczej bez sensu...Do tych butow pedalki 520 albo 540 stykna spokojnie a jak masz weiej kasy to moze Cranki...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 25 Października 2005 Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Ja już sie zdecydowałem do moich sidi rampa dostane nowe czarne Cranki Mallet C za 150zł ....... reszta kasy to bedzie prezent na gwiazdke....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy Napisano 27 Października 2005 Udostępnij Napisano 27 Października 2005 IMO raczej bez sensu...Do tych butow pedalki 520 albo 540 stykna spokojnie a jak masz weiej kasy to moze Cranki...? tak uważasz ?? Bo w razie wymiany butów na lepsze(kiedyś na pewno) musiałbym zmieniać pedałki a tak mam już sprzęt z którego będę korzystał prawie dorzywotnio. W sumie to kasą nie żucam na lewo i prawo więc chyba 540 będą rzeczywiście lepszym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 27 Października 2005 Udostępnij Napisano 27 Października 2005 zanim rozwalisz te buty i bedziesz kupowal nowe to pedalki tez sie pewnie beda nadawac wymiany i wtedy kupisz odp komplet...pozatym nie widze problemu w jezdzeniu w bardzo dobrych butach do momentu az padna 540stki(czy 520) i wtedy zalozeniu czegos innego.IMO 959 to zbytek łaski-w tej cenie wolalbym Cranki zdecydowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 27 Października 2005 Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Odi gdzie kupiłeś te butki? Bo jestem ze Złotowa i nie wiem czy ma sens jechanie do Piły jesli nie maja butów, a chcialbym jakies przymierzyc zanim kupie w cykloturze sh-m120s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapsel Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 No wlasnie a ktore SPDki wybrac 520 czy 540, na allegro roznica w cenie to 40zł. Czy oplaca sie dlolzyc te 40zl. Co jest takiego w 540 czego nie ma w 520 ? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Bierz 540, bo 520 mają plastikowe tuleje i po kilku tys. km robi się luz nie do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie wiem co mają 540 a czego nie mają 520. Jedno pewno 520 szybko załapały luz przynjamiej moje.Ponoć 540 tak szybko nie łapią.Jak bym osobiście kupił 540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 potym co sie dowiedizlaem tez bym teraz wzial 540stki-jednak wczesniej powiedziano mi(w sklepie :evil: )ze nie warto doplacac-chociarz ja kupowalem na poczatku sezonu i roznica cenowa byla wieksza niz teraz.Tymniemniej mam 520stki caly sezon jakies 4500km i jak na razie zadnych uwag,luzow brak regulacje dzialaja...gdyby tak chodzily caly czas bylbym bardzo zadowolony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Listopada 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Odi gdzie kupiłeś te butki? Bo jestem ze Złotowa i nie wiem czy ma sens jechanie do Piły jesli nie maja butów, a chcialbym jakies przymierzyc zanim kupie w cykloturze sh-m120s Ja je kupiłem w sklepie internetowym Probikes. W Pile też trochę butów jest ale ceny katalogowe i z rozmiarami też różnie bywa. Odezwij się na gg to powiem Ci co i gdzie można dorwać. EDIT: A co do wyboru 520 / 540 to ja wybrałem 520 za 80zł. Stwierdziłem że nie warto dopłacać 50%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.