KotBehemot Napisano 30 Lipca 2004 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 31 Lipca 2004 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 mam shimano m520 i po tygodniu jeżdżenia po mieście oś lewego pedału się wykrzywiła delikatnie. można to jakoś wyprostować, albo może oś wymienić? no bo to trochę denerwujące. rozumiem, że po miesiącu np. ale po tygodniu? zwłaszcza, że wcale strasznie dużo nie ważę (80kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
user Napisano 31 Lipca 2004 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 no jak tak mają długo te pedałka wytrzymać to thanks wole na swoich śmigach 8 tyś t strasznie zgrzytają ale da sie jeszcze jeżdzić myślre że jak sie rosypią na maxa to spd sobie kupie i piszcie jak sie wam te pedała sprawują bo jak xle to sobie dam spokuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 31 Lipca 2004 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 No bez przesady w kązdym sprzęcie zdarzają się jakieś kiepskie egzemplarze. Kumpel miał te pedałki i bradzo je chwalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 przypuszczam ze faktycznie na jakis kiepski model trafilem :-( bo kumpel z ktorym czesto jezdze ma takie same co najmniej 3 miesiace dluzej i nie ma wygietych, a tez niezle katuje :-) zreszta te wygiecie u mnie nie jest duze, ale jest, poza tym nie czuc tego w jezdzie, ale nastepne jakie kupie to beda co najmniej m540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacu Napisano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 KotBohemot: kupiłeś?? nauczyłeś się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosobass Napisano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 skoro masz je dopiero tydzień to do reklamacji a nie prosowac samemu!!! powinni dać na to jakaś gwarancje!!! a jeżeli już prostować to tylko w jakims warsztacie na gorąco, sam na zimno młotkiem i innymi przyżadami nic niewskurasz!! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 no już trochę więcej jak tydzień :-) z tym że po tygodniu już się wygiął, ale nie tak żeby prostować trzeba było :-) hmm ... a może się po prostu do nogi przystosował hehe :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MXC Napisano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 No i kupiłem zestaw SPD BUTY - SHM-120 PEDAŁY - PDM-520 Pierwsza gleba zaliczona :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raven Napisano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Witam. Używam pedałów Shimano PD-R540, buty też Shimano. SPD to podstawa, jeśli się porządnie trenuje, zwłaszcza na szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mussa Napisano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Ja nie mam SPD ale marzę o nich na razie musze kupić nowy rower a potem buty i SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosobass Napisano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 SPD to podstawa, jeśli się porządnie trenuje, zwłaszcza na szosie a na szosie nie są popularniejsze systemy LOOK ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 no są, ale przecież i tak każdy wie o co chodzi :-), nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dargi Napisano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 witam ja też mam spd520 i buty 120s jak na razie jeszcze przez nie nie zaliczyłem gleby Może dlatego że na początku ustawiłem bardzo lekko sprężyne a potem ją dokręcałem. A co do nosków to miałem je około 1,5roku aż w końcu urwał mi się pasek przy jednym w czasie z gleby (była to też motywacja do kupienia spd) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Ile daliscie za pedły 520 i czy ktoś z Was kupuił je na allegro ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 jak na dzień dzisiejszy m520 kosztują chyba 150 zł nowe w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azariel Napisano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 pd520+rampa= cud miod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KotBehemot Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Dzisiaj kupiłem nowiutkie butki SPD Pierwszą glebę już zaliczyłem przy zatrzymaniu (nie wypiąłem się) ale się nie poddaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosobass Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 pierwsze gleby sa najlepsze, dojdziesz do wprawy i będziesz walił coraz lepsze... jak mmi minał strach zwiazany z wyp[inaniem i zaczałem jeździć co sił bez strachu to gleby były dopiero solidne|!! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 nie jestem fanem pedalow szimano. kropka. zapychaje sie blotem i nic nie wyszło . jesli juz to prosze: http://www.crankbrothers.com/ ja wlasnie czekam na niebieskie mallet C............ale dla xc gosci takie Candy to miod............a moze nawet egg beaters? rewelacja nawet w blocie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KotBehemot Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 pierwsze gleby sa najlepsze, dojdziesz do wprawy i będziesz walił coraz lepsze... jak mmi minał strach zwiazany z wyp[inaniem i zaczałem jeździć co sił bez strachu to gleby były dopiero solidne|!! :mrgreen: Weź Ty mnie nie strasz Soso bo wrócę do platform :? A ile czasu musi minąć zanim człowiek zacznie się wypinać przy każdej glebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacu Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 czas od poślizgu do gleby musi byc wiekszy niz czas wypiecia z pedała, proste :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Ja na początki zapominałem ,że mam spd podjeżdzam pod skrzyżownaie chce sciągnoć noge ...........o kurde nia da sie i gleba Riker moze i się zapychają no ale mając 150 zeta nic lepszego nie kupie a na pewno będą lepsze niż te moje no chyba jeszcze w hry wchodzą ritchey comp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 heee, ja miałem podobnie za pierwszym razem, z tym, że cały czas wiedziałem, że mam spd, tylko sprężyny były zbyt mocno ustawione jak na mnie na początku, ale kierowcy mieli ubaw na skrzyżowaniu, jak leżałem przygniecony rowerem i miotałem się jak ryba w sieci :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Józef Napisano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Nie przesadzajcie Ludzie że tylko SPD, a noski do kitu. Jeździ się podobnie, SPD są co prawda lżejsze ale wypinanie na podobnym poziomie - to kwestia pamiętania o tym że jesteś wczepiony. No i jeszcze jedno. W SPD jesteś ograniczony do jednych tylko butów (no chyba że masz ich więcej) jak Ci przyjdzie gdzies pojechac w sandałkach to masz problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.