kokobike Napisano 31 Maja 2018 Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Witam wszystkich forumowiczów Przychodzę do was z prośbą o pomoc a mianowicie od 2 lat borykam się z uciążliwym stykaniem w Domainie Dual Crown R. Jak każdemu wiadomo serwis do trudnych nie należy, amortyzator tak prosty że nawet nie trzeba korzystać z Service Manuala dostępnego na stronie producenta, dodam że w życiu kilkanaście bądź kilkadziesiąt amortyzatorów przewinęło się przez moje ręce więc aż mi głupio się przyznać że nie daje sobie rady z naprawdę prostą konstrukcją robiłem już cuda na kiju zaczynając od stosowania podkładek gumowych, owijania sprężyny żeby ją wytłumić aż do innych skrajnych sposobów..... efekt dalej jest taki sam i nic nie pomaga, podsyłam wam film który nagrałem żeby łatwiej było zrozumieć o jakie stukanie mi konkretnie chodzi. Czy znajdzie się jakiś magik który podeśle mi metodę jak to wyeliminować ? oczywiście w grę nie wchodzi rada kup sobie inny amortyzator FILM---> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Maja 2018 Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 A to na pewno jest stukanie ze sprężyny? Nie na przykład z tłumika? Ja bym na twoim miejscu zbadał te terytoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 31 Maja 2018 Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Ja bym zmienił tłumienie i ciśnienie na mniejsze :D, przynajmniej mi to rozwiązało problem, gdy lefty wydawał podobne dźwięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi