koyotkzj Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Witam, stoję przed zakupem roweru Btwin Ultra 900 CF i nie jestem pewny, który rozmiar powinienem wziąć przy moim wzroście 178, przekroku 83, 22 lata. Mam do wyboru rozmiar S i M. Geometria S to: górna rura 545, główka ramy 130, baza kół 974, stack 532, reach 388, mostek 100, natomiast M to górna rura 560, główka ramy 150, baza kół 991, stack 548, reach 398 oraz mostek 110. Prosiłbym o jakąś podpowiedź, niestety nie miałem okazji przejechać się na tym modelu z racji, że najbliżej rower w rozmiarze S jest w Warszawie, 400 kilometrów ode mnie. Z drugiej strony, jeździłem modelem 920 AF w rozmiarze M z geometrią: 548, główka ramy 147.5, baza kół 984, stack 556, reach 383, mostek 100 i nie odczuwałem żadnego dyskomfortu, mało tego, czułem, że pozycja mogła by być nieco bardziej agresywna. Będzie to mój pierwszy rower szosowy, nie uczestniczę w wyścigach (choć są takie plany na przyszłość), lubię natomiast zdecydowaną, szybką jazdę i ściganie się z samym sobą . Jeżdżę głównie sam. Jeździłem sporo na mtb z lemondką, więc mam nadzieję, że ten rower nie będzie złym wyborem, powinienem być trochę rozciągnięty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyotkzj Napisano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Pracownik Decathlonu zaleca dla mnie S z wydłużonym mostkiem, zgadzacie się z jego opinią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 31 Maja 2018 Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Nie zgadzam się z jego opinią.Mam 179 cm z nogą 82 i przymierzałem się do eMki . Było ok ale takie bardziej sportowe geo mi nie podeszło.Nie wyobrażam sobie jazdy na mniejszej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.