PawciuPablo Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Cześć Generalnie mam fajną szosówkę trochę z odzysku, którą jedyną ale poważną wadą są 4 ogniska rdzy na ramie roweru na górnej rurce + w jednym miejscu zrobiła się dziurka (jakieś 1 cm średnicy). Stąd też moje pytanie czy jest jakaś szansa na naprawę tego elementu ? Czy jakiś dobry spawacz da sobie z tym radę? Na jakie koszty się przygotować ? Czy niestety trzeba wymienić całą ramę? I jeszcze co można zrobić z tą rdzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Najpierw to trzeba zeszlifować lakier aż do zdrowego metalu .Może się okazać że nie będzie gdzie palnika przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Pytanie co to za rama. Jak coś szlachetnego, na cieniowanych rurkach Reynoldsa czy Columbusa to warto nad tym popracować. Najlepiej dać do kogoś, kto buduje ramy i dać mu do odbudowy. Np. Rychtarskiemu. Jeśli rama jest lutowana na mufach, to trzeba ją rozlutować, wstawić nową rurkę, zlutowac i pomalować. To trochę roboty i bedzie kosztować kilka tysiaków. Jak masz zwyczajną ramę, to ja bym się nie bawił w naprawę. Pospawać można, ale materiał może byc tak przerdzewiały, że i tak pęknie. I rower złoży ci się pod siedzeniem w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi