robal12 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Witam, mam "mały" problem, uszkodziła mi się regulacja w klamce promax dsk 907/accent scraper (są to identyczne hamulce). Dokładniej chodzi o regulacje odległości klamki od kierownicy. Nie wiem czy mogę tak to nazwać, ale nakrętka która była w dźwigni hamulca się rozpadła przez co niemożliwe jest hamowanie. Ktoś wie czy można gdzieś dostać takie "gówienko"? Dla lepszego wytłumaczenia o co dokładnie mi chodzi dodaje dwa zdjęcia w załączniku i film z YT. od 2:07. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robal12 Napisano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Dobra, poradziłem sobie. Jednak nie mogę żyć bez roweru Dla tych którzy mają, bądź będą mieli ten problem kupiłem nakrętke m4(zwykłą nie kwadratową) i do tego dwie małe podkładki żeby nie było luzu. Najlepiej jeśli będziecie mieli do dyspozycji nakrętkę która wejdzie idealnie bez podkładek. Dodam, że po naprawie się zdziwiłem. Kiedy jeszcze mogłem hamować myślałem, że hamulec jest zapowietrzony (przestał hamować jak na początku, był ogólnie jakiś taki dziwny), a okazało się że to małe coś się uszkodziło. Koszt 30gr Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.