KuLa2030 Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Joł Więc jak zapewne wiecie że zima nas zaskoczyła ... ! Jechałem w Czwartek na rowerze w tą największą śnieżyce kiedy najmocniej padał śnieg nie było nic widać i oczywiście ślisko Jechałem normalnie drogą bo ruch był nie duży. Auta spokojnie mnie mijały, zbliżałem się do mojego skrętu w prawą stronę Niestety wszedłem źle w zakręt, zapomniałem i nacisnąłem tylni hamulec ... tylne koło mi zablokowało a byłem w trakcie skręcania i położyło mnie na bok po czym wpadłem na stojące i czekające na skręt w lewo auto :glare: całe szczęście uderzyłem oponami i nic się nie stało facet wysiadł i nic nawet nie krzyknął tylko pomógł mi wstać i pojechałem . Potem tak myślę co by było gdybym szybko jechał :/ nie było by ciekawie Wszystko dobrze się skończyło poza tym ze strasznie mnie boli D**A bo przy uderzeniu nadziałem się na ramę <hahaha> Pozdro i uważajcie P.S jak by ktos nie wiedział jak to było to macie taki rysunek na szybko wykonany przeze mnie http://img101.imageshack.us/my.php?image=wypadekxi6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 a teraz przeczytaj ten post jeszcze raz i zastanów się ile błędów składniowych i stylistycznych zrobiłeś... Wiem że byłeś podniecony tym że się w końcu wywaliłeś, ale sprawdź następnym razem posta zanim coś napiszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Dziwne to dla mnie jak na razie, bo u nas w Suwałkach to suchutko jest.A śnieg zapowiadają dopiero na niedzielę.Ale bedę sie trzymał na baczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A ja drifting dzisiaj na zakręcie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 spoko, rozumiem że pisałeś to podekscytowany, jednak nie możesz lekceważyć zasad ortografii i gramatyki języka polskiego. To nawet jest zapisane w zasadach forum, a dla mnie powinno to być oczywiste (jesteś polakiem więc wyrażaj się w tym języku poprawnie). aha, Biera od porządków, to są modzi i ewentualnie admini, następnym razem klikaj na raport i zgłoś sprawę wyżej. pozdrowienia P.S. żeby nie było że OT jadę, to w zimie powinno się uważać i oszczędnie używać hamulca. Pamiętam jak 3 lata temu nierozważnie wybrałem się na semislikach w zimę na górę szybowcową koło Jeleniej. Powiem tylko, że było wesoło i na szczęście nie było żadnej poważniejszej gleby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Bardzo Was Przepraszam drodzy koledzy ale ja pisze szybko, zjadam litery , i nie byłem podniecony . I głupio mi to mowić ale mam Dyslekcje i po prostu niektóre wyrazy uważam za słuszne a nie są Wiec jeszcze raz Przepraszam Wracając do tego wiec wawrus u nas zasypało równo . I Ślawus ja wiem ze hamulca trzeba uzywać z głową ale gdybym nie zahamował mogło by się skończyć gorzej Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 spoko, nie wątpię że mogło by być gorzej, każdemu się zdarzy zagapić. Pozdrawiam P.S. zainstaluj sobie firefoxa 2.0 (ma wbudowany słownik ortograficzny i podkreśla błędnie napisane wyrazy na czerwono) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 No i dziekuje Bogu ze skończyło sie tak jak sie skończyło Ale z Siłami natury nie wygramy P.S Instalowałem firefoxa ale po instalacji mam problemy z kompem i nie otwierają sie niektóre programy a także na skrzynkę pocztową nie przychodzą maile . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 I głupio mi to mowić ale mam Dyslekcje i po prostu niektóre wyrazy uważam za słuszne a nie są Wiec jeszcze raz Przepraszam To witaj w klubie. Tak na marginesie to zainwestuj w słownik. Ja sobie zainstalowałem w FireFox zakładkę która nazywa się Google toobor. Czasami zapomnę kliknąć w przycisk w sprawdźć pisownie ale rzadko to się zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dyslekcja - hasło chętnie podchwycone przez nieudolnych nauczycieli, nie potrafiących nauczyć dzieci zasad ortografii inaczej wy nie macie dysleksji , tylko głąba nauczyciela wracając do tematu polecam naszej młodzieży forumowej lekturę w tym dziale temat po temacie opisanych tu jest bardzo dużo wypadków upadków i innych hardkorowych zdarzeń, niech bolesne doświadczenia zdobyte praktycznie przez autorów tematów będą przestrogą i ochronią swych czytelników przed podobnymi wpadkami wypadek KuLa 2030 jest klasycznym przykładem powielania błędów innych abyście nie myśleli że się wymądrzam to napisze że przez własną głupotę ,fantazje i ryzykanctwo musiałem ściągać rower ze słupa oświetleniowego i dopiero lektura wypadków forumowiczów ostudziła moje zapały mniej piszcie gaduły więcej czytajcie bo jest na forum co czytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dyslekcja -hasło chętnie podchwycone przez nieudolnych nauczycieli, nie potrafiących nauczyć dzieci zasad ortografii A moze dysortografia...? Przepraszam za OT, a co do gleb to w zeszla niedziele na pewnym zjezdzie zaliczylem dwie, niemal pod rzad. Ale sie nie dalem, wjechalem na gore jeszcze raz i juz tym razem bez upadku zjechalem na dol Ale tylek do tej pory mnie boli po tej drugiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dziękujemy google naszym przyjacielem dysleksja - specyficzne trudności w czytaniu i pisaniu u dzieci dysortografia - zaburzenie w pisaniu rozpoznajemy wówczas, gdy występuje od początku nauki szkolnej u dziecka o prawidłowym rozwoju umysłowym, którego pismo wykazuje różnego rodzaju odstępstwa od prawidłowego zapisu wyrazów, w tym błędy ortograficzne, pomimo znajomości podstawowych zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. poprosze zakończyć OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dyslekcja - hasło chętnie podchwycone przez nieudolnych nauczycieli, nie potrafiących nauczyć dzieci zasad ortografii inaczej wy nie macie dysleksji , tylko głąba nauczyciela I tu się mylisz. Zresztą to moim zdaniem taka osoba nie jest zwolniona z korzystania ze słownika. koniec OT A czy istnieją jakieś opony zimowe do rowerów tak jak istnieją do samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Pewnie że są wystarczy odpalic allegro i oto mamy kilka przykładów : http://www.allegro.pl/item136945555_opona_..._304_kolce.html http://www.allegro.pl/item139466434_nowe_o...ega_wypas_.html http://www.allegro.pl/item139467895_nowe_o...ega_wypas_.html Jest tego dużo wiecej wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Szukajka nie gryzie http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=8079&st=0 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...hl=opony+zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 a czy istnieją jakieś opony zimowe do rowerów tak jak istnieją do samochodów. pytanie nie na miejscu szukaczka Twoim przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 I tu się mylisz. Zresztą to moim zdaniem taka osoba nie jest zwolniona z korzystania ze słownika. koniec OT A czy istnieją jakieś opony zimowe do rowerów tak jak istnieją do samochodów. Co do korzystania ze słownika to wg mnie taka osoba właśnie powinna z niego korzystać. Sam korzystam choć żadnej dysleksji itp nie mam, a błędy zdarza mi się popełniać rzadko, jednak jak nie jestem czegoś pewien to to sprawdzam. istnieją opony zimowe, np Schwalbe Ice Spiker które można nabyć w cult-bikes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja wczoraj wieczorem wyciągnąłem bmxa i sie poślizgałem po parkingu kolo garażu Była niezła jazda i parę gleb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 no ja czekam , az tylkko spadnie wiecej sniegu Bo na razie pada ale na ulicach jest tylko bloto posniegowe Najlepszy jest taki mocno zbity , nieposypany snieg Bo jednoczesnie lekko sie na nim jedzie i jest bardzo sliski Super wyrabia sie rownowaga na rowerze No a ja tak jak pisalem , jak tylko bedzie wiecej sniegu to wyskakuje na szosowce Tylko ze czytalem gdzies ( pewnie na tym forum ) ale juz nie pam,ietam gdzie byl ten post ... ze podobno alu ramy ( w moim przypadku nie malowana , jest tylko polerowana ) szybko koroduja na sniegu z sola :/ to prawda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 wypadek KuLa 2030 jest klasycznym przykładem powielania błędów innych abyście nie myśleli że się wymądrzam to napisze że przez własną głupotę ,fantazje i ryzykanctwo musiałem ściągać rower ze słupa oświetleniowego Niewiem jak to odebrać ? Ale odebrałem to w ten sposób ze mi nie wierzysz ? Napisałem ten topic po to by innych ostrzec przed zima i ,ze zima to nie to samo co lato i że inaczej sie jeździ ! A tak poza tym to w zimie na rowerze są takie fazy ze ho ho , planuje jak spadnie teraz znów śnieg to chce spróbowac kręcić bączka rowerem zobaczymy czy sie uda (jak by co to u nas śnieg był tylko przez 2 dni i juz sie topi ) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Niewiem jak to odebrać ? Ale odebrałem to w ten sposób ze mi nie wierzysz ? Napisałem ten topic po to by innych ostrzec przed zima i ,ze zima to nie to samo co lato i że inaczej sie jeździ ! Odbierz to tak: jurasek, kiedyś przez swoją brawurę wylądował na słupie oświetleniowym. Wierzy ci (chyba) bo i czemu miałby nie wierzyć? od siebie dodam że czytanie ze zrozumieniem przydaje się czasem zwłaszcza na egzaminie gimnazjalnym ktory jak mniemam czeka cie w tym roku:P A kumpel kiedyś jak skakał na swoim >góralu< podobno wbił go w drzewo. w sensie, sam się katapultował a rower wbił się korbą i zawisł. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno cath był przy tym - jeśli jesteś to daj znać jak to było - chodzi o arka d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Chciałbym to zobaczyć lub chociaz fote z rowerem wbitym w drzewko Fajnie to musiało wyglądać P.S Każdy miał jakiś wypadek przez głupote ale po takiej nauczce zadko zdarza sie mieć taki sam wypadek Ja na drugi raz będe pamietał o predkości do wchodzenia w zakręt i napweno nie przydazy mi sie (to są w zoo) taka druga sytuacja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 ja w 1 dzien zimy zaliczylem 2 gleby - jedna po przejezdzaniu przez ulice ( gleba na chodnik - lokien obdarty i troche boli :/ ) ( nie wiem jak to sie stalo ) i 2 raz na chodniku ale wpadlem w zaspe i ujzalem tylko biala chmure :D ( naszczescie bylo mieciutko ) a rowerek nawet sie nie zaryswal - czyzby mnie nie lubial i wrzucal mnie w zaspy ? ?:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Może rower nie przepada za zimą heh U nas dopiero poczatek jeszcze pewnie tyle gleb bedzie ze hoho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 ja w 1 dzien zimy zaliczylem 2 gleby - jedna po przejezdzaniu przez ulice ( gleba na chodnik - lokien obdarty i troche boli :/ ) ( nie wiem jak to sie stalo ) i 2 raz na chodniku ale wpadlem w zaspe i ujzalem tylko biala chmure :D ( naszczescie bylo mieciutko ) a rowerek nawet sie nie zaryswal - czyzby mnie nie lubial i wrzucal mnie w zaspy ? ?:D:D:D To widze że u was tak padał śnieg że zaspy już były. U nas owszem był śnieg nawet dużo ale nie na tyle by były zaspy (województwo kujawsko-pomorskie). A dziś to już wcale śniegu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.