mloody Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam Pytanko jak w temacie. Przez zime mam zamiar kupić jakąs sztyce z sedbackiem do 100 zł i 300 g. Poleccie mi coś dobrego. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 w tej cenie nie znajdziesz takiej sztycy niestety. Warunki tzn waga plus bezpieczenstwo przy wygieciu spelni raczej tylko Thomson, choc nie znam oferty wszystkich producentow i moze ktos inny proponuje cos podobnjego, ale raczej nie w cenie o ktorej piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 a może Accent Sp-10 , pewnie nie chodzi dokładnie o coś takiego , ale mysle że wygięcie jest większe niż normalnie a cena niewysoka znalazłem jeszcze inną fajną sztyce. Truvativ XR , ma o 3 cm przesunięty uchwyt siodełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Zdecydowałem się na tego truvativa - czekam aż się pojawi na allegro, bo z tego co pamiętam były po ok. 50 zł i waga ok. 290 g Dzięki i pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 7 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Już jest :arrow: Truvativ XR , problem tylko że średnica 31,6 , nie pasuje do każdego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Truvativ XR, przynajmniej w rozmiarze 27.2mm jest dosyć delikatny. Pod moim ciężkim tyłkiem zgiął się pierwszego dnia :/ Póżniej wyprostwoałem go i wstawiłem do środka stalową rurkę, ale to już inna historia. Jeśli nie jesteś z gatunku "tych lekkich", to poszukaj czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Ehh... waże 80 kg i potrzebuje 27,2 - poczytałem troche http://www.mtbr.com/reviews/Seatpost/product_124374.shtml I chyba coś innego musze znalezc. Tylko co ?? Ten XR mi się podobał i do tego miał 3cm cofnięte jarzmo - ciekawe ile mają ritcheye ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Accent robi takie coś: SP-10 Wygląda na to, że przesunięcie jarzma w tył jest dosyć spore. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa wytrzymałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 9 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 bendus czytaj uważnie, ramzi już podawał ten link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Rzeczywiście. Mój bład ; Wobec tego dorzucam jako propozycję Zoom SP-S289 Taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Wobec tego dorzucam jako propozycję Zoom SP-S289 Taki Ta sztyca to chyba raczej ZOOM SP - D289 i nie znalazłem jej w żadnym sklepie , tylko w gotowych rowerach, informacje o niej tez ciezko znaleźć. Jeśli ci się to udało zapodaj jakiegoś linka. może to cię zainteresuje http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=23667 Wydaje mi się że chodzi o sztyce z bardziej odchylonym mocowaniem siodła, takie jak tu jest akurat łatwo dostępne w innych nie koniecznie karbonowych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić. Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić. Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl nawet nie ma tej sztycy w ich katalogu. Możliwe że juz jej nie produkują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Wypatrzyłem ją na reklamie Speeder'a z czasopisma z końca zeszłego roku, więc aż tak źle to chyba nie jest. Kiedyś była porządna strona Zoom (HL corp) pod www.hlcorp.com.cn ale ostatnio nie działa i coś trudno cokolwiek u źródła zweryfikować W katalogu jest natomiast SP-D288. W niej jarzemko też jest przesunięte w tył. Mniej, ale zawsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.