mloody Napisano 3 Listopada 2006 Napisano 3 Listopada 2006 Witam Pytanko jak w temacie. Przez zime mam zamiar kupić jakąs sztyce z sedbackiem do 100 zł i 300 g. Poleccie mi coś dobrego. Pozdr.
Iron Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 w tej cenie nie znajdziesz takiej sztycy niestety. Warunki tzn waga plus bezpieczenstwo przy wygieciu spelni raczej tylko Thomson, choc nie znam oferty wszystkich producentow i moze ktos inny proponuje cos podobnjego, ale raczej nie w cenie o ktorej piszesz.
ramzi Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 a może Accent Sp-10 , pewnie nie chodzi dokładnie o coś takiego , ale mysle że wygięcie jest większe niż normalnie a cena niewysoka znalazłem jeszcze inną fajną sztyce. Truvativ XR , ma o 3 cm przesunięty uchwyt siodełka.
mloody Napisano 7 Listopada 2006 Autor Napisano 7 Listopada 2006 Zdecydowałem się na tego truvativa - czekam aż się pojawi na allegro, bo z tego co pamiętam były po ok. 50 zł i waga ok. 290 g Dzięki i pozdr.
ramzi Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Już jest :arrow: Truvativ XR , problem tylko że średnica 31,6 , nie pasuje do każdego roweru.
bendus Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Truvativ XR, przynajmniej w rozmiarze 27.2mm jest dosyć delikatny. Pod moim ciężkim tyłkiem zgiął się pierwszego dnia :/ Póżniej wyprostwoałem go i wstawiłem do środka stalową rurkę, ale to już inna historia. Jeśli nie jesteś z gatunku "tych lekkich", to poszukaj czegoś innego.
mloody Napisano 7 Listopada 2006 Autor Napisano 7 Listopada 2006 Ehh... waże 80 kg i potrzebuje 27,2 - poczytałem troche http://www.mtbr.com/reviews/Seatpost/product_124374.shtml I chyba coś innego musze znalezc. Tylko co ?? Ten XR mi się podobał i do tego miał 3cm cofnięte jarzmo - ciekawe ile mają ritcheye ??
bendus Napisano 9 Listopada 2006 Napisano 9 Listopada 2006 Accent robi takie coś: SP-10 Wygląda na to, że przesunięcie jarzma w tył jest dosyć spore. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa wytrzymałości.
Mod Team Odi Napisano 9 Listopada 2006 Mod Team Napisano 9 Listopada 2006 bendus czytaj uważnie, ramzi już podawał ten link.
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Rzeczywiście. Mój bład ; Wobec tego dorzucam jako propozycję Zoom SP-S289 Taki
ramzi Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Wobec tego dorzucam jako propozycję Zoom SP-S289 Taki Ta sztyca to chyba raczej ZOOM SP - D289 i nie znalazłem jej w żadnym sklepie , tylko w gotowych rowerach, informacje o niej tez ciezko znaleźć. Jeśli ci się to udało zapodaj jakiegoś linka. może to cię zainteresuje http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=23667 Wydaje mi się że chodzi o sztyce z bardziej odchylonym mocowaniem siodła, takie jak tu jest akurat łatwo dostępne w innych nie koniecznie karbonowych modelach.
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić. Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl
ramzi Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić. Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl nawet nie ma tej sztycy w ich katalogu. Możliwe że juz jej nie produkują.
bendus Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Wypatrzyłem ją na reklamie Speeder'a z czasopisma z końca zeszłego roku, więc aż tak źle to chyba nie jest. Kiedyś była porządna strona Zoom (HL corp) pod www.hlcorp.com.cn ale ostatnio nie działa i coś trudno cokolwiek u źródła zweryfikować W katalogu jest natomiast SP-D288. W niej jarzemko też jest przesunięte w tył. Mniej, ale zawsze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.