Skocz do zawartości

[sztyca] Jaką z sedbackiem ?

mloody

Rekomendowane odpowiedzi

w tej cenie nie znajdziesz takiej sztycy niestety. Warunki tzn waga plus bezpieczenstwo przy wygieciu spelni raczej tylko Thomson, choc nie znam oferty wszystkich producentow i moze ktos inny proponuje cos podobnjego, ale raczej nie w cenie o ktorej piszesz.

Truvativ XR, przynajmniej w rozmiarze 27.2mm jest dosyć delikatny. Pod moim ciężkim tyłkiem zgiął się pierwszego dnia :/ Póżniej wyprostwoałem go i wstawiłem do środka stalową rurkę, ale to już inna historia.

Jeśli nie jesteś z gatunku "tych lekkich", to poszukaj czegoś innego.

• 2 tygodnie później...

Wobec tego dorzucam jako propozycję Zoom SP-S289

Taki

Ta sztyca to chyba raczej ZOOM SP - D289 i nie znalazłem jej w żadnym sklepie , tylko w gotowych rowerach, informacje o niej tez ciezko znaleźć. Jeśli ci się to udało zapodaj jakiegoś linka.

Wydaje mi się że chodzi o sztyce z bardziej odchylonym mocowaniem siodła, takie jak tu jest akurat łatwo dostępne w innych nie koniecznie karbonowych modelach.

Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd :)

W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić.

Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl

Oczywiście miałem na myśli SP-D289.. znów mój błąd :)

W sklepach też nie widziałem, ale większość sklepów stacjonarnych na ogół sprowadza części, których nie mają na składzie, więc może przez jakiś da się zamówić.

Ewentualnie można zapytać bezpośrednio u dystrybutora - Firma Speeder - www.speeder.com.pl

nawet nie ma tej sztycy w ich katalogu. Możliwe że juz jej nie produkują.

Wypatrzyłem ją na reklamie Speeder'a z czasopisma z końca zeszłego roku, więc aż tak źle to chyba nie jest. Kiedyś była porządna strona Zoom (HL corp) pod www.hlcorp.com.cn ale ostatnio nie działa i coś trudno cokolwiek u źródła zweryfikować :)

W katalogu jest natomiast SP-D288. W niej jarzemko też jest przesunięte w tył. Mniej, ale zawsze...

new1rj3.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...