stu22nt Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 (edytowane) Witam jaki hamulec nowy shimano do 140 zł polecacie,ważne żeby był czarny i miał przewód minimum 130 cm oraz żeby dało się założyć klocki metaliczne i jak najmocniejszy. Prosze o szybką odpowiedż. Edytowane 27 Maja 2018 przez stu22nt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 W tym budżecie to BR-M395 albo bliźniaczy model, różnicy między nimi właściwie nie ma. Nie oczekuj że w tej cenie będą to mocne hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 27 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Wiem że nie będą to mocne hamulce ale ważę 45 kg,z tyłu na tarczy 160 dadzą rade. W mojej avidzie nie wracają tłoczki i chce zmienić na shimano. A wiesz jaki hamulec do tak 150 zł dozbierałem najlepiej jakiś z 5 z przodu lub 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 27 Maja 2018 Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Pomiędzy 3xx a 4xx nie ma żadnej różnicy w działaniu. Absolutnie żadnej. Oczywiście mogą różnić się wagą i materiałem klamki - stal (315) vs aluminium (reszta) ale to ten sam hamulec. Można wierzyć że 4xx będzie mniej zawodny... Ale to nadzieja na cud. Te same uszczelki te same tloczki te same klocki. Trafienie 506 (te mają już zdecydowanie lepszą klamkę) lub 596/615 W cenie 150zl jest raczej mało prawdopodobne. Albo kupujesz za 100zl 395 albo zbierasz do 200-210zl na deore. Pośrednie hamulce nic nie dają w zamian za wyższą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi