indus Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Witam, szukam latarki na rower, zdecydowałem się na Convoya który jest szeroko chwalony w sieci, mam pytanie jakie jest wasze doświadczenie z tą latarką? myślałem o zakupie u chińczyka ale szybciej by było z Polski, jak myślicie będę zadowolony z tego modelu? Zastanawiałem się nad tym czy nie połączyć oświetlenia convoya S2+ i np convoya S8, jeżdzę sporo po lesie i po parkach i długie światło by się przydało. Jeżeli ktoś posiada to gdzie kupowaliście swoje egzemplarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Dzień dobry Zdecydowanie warto brać z PL, np. z forum swiatelka.pl. Jest tam kilku sprawdzonych (np. Dariusz) sprzedawców (razem z akumulatorami, ładowarką, uchwytami, etc.). Poza tym latarki ze światełek są tzw. modowane, czyli poprawione w stosunku do gołych chińczyków. EDIT. Można wybrać rodzaj optyki, sterownika, kolor diody, etc. Oczywiście jest zdecydowanie drożej, ale warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Ja u Dariusza kupowałem. I też lubię lasy nocą. Dwa S2 to moim zdaniem lepszy pomysł, C8 świeci w punkt a rzadko się zdarza, żebyś jechał po idealnie prostej drodze, dlatego mądrym jest zamiast bardzo jasnego spota - dobrać taki zestaw aby spot był łagodny i nie było wyraźnej granicy przejścia w spilla (spot to ta jasna plama strumienia bezpośredniego, spill to promień odbity czyli ten okrąg dookoła spota). Ja kierując się właśnie w ten sposób postawiłem na dwa S2, jeden to ref a drugi to kolimator 15x90*. Oba na sterownikach z bajerami i wszystkimi modami, rezultat taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Ja robię modyfikowane w sygnaturce link do galerii lub ogloszenie w dziale sprzedam, czy grupa na fb "latarki convoy modyfikowane" robię teraz też 3diodowe, mam fajny sterownik mojego pomysłu program, fajne tryby i stroboskopy rowerowe dorobione zabezpieczenie termiczne. Fabryczne latarki często pod diodą prawie pasty nie mają, zdarza się że piszczy sterownik bez modyfikacji, brak zabezpieczenia termicznego w fabrycznym, nie ma dobrego stroboskopu na rower, od czasu do czasu przychodzi coś z niesprawnym włącznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 24 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Dzięki za info, znalazłem dostawcę z PL, nie chce mi się czekać na chinczyka. dymcio111 fajne te latarki ale zależało mi na fakturze a tą co kupiłem mam w tej samej cenie co u Ciebie ale mam do tego jeszcze ogniwo samsunga 2600 mAh, ładowarkę i uchwyt na rower, ten uchwyt to chyba jakaś lipa ale zobaczymy Zamówiłem tą S2+ i S8 tak na zaś obydwie z diodami t6 4c to chyba najlepsze diody? nie lubię białego światła, miałem takiego zooma z aledrogo i wkurzało mnie białe światło. Wasze fotki dają radę i przekonały mnie do Convoya. Jakie diody macie w swoich latarkach? Jutro przyjdzie przesyłka zrobię fotki i wrzucę na forum. o Darku czytałem ale się nie zdecydowałem bo drogo to wychodzi. Taki zestaw jak u Darka mam co najmniej kilkadziesiąt PLN tańszy w polskim sklepie wziąłem sobie na fakturę i na gotowo wyjdzie jeszcze taniej https://bestbuy24h.pl/pl/p/Convoy-S2-%2C-Ogniwo%2C-Uchwyt%2C-Kolimator%2C-Ladowarka/52 wziąłem zestaw z ogniwem i kolimatorem bo sprzedawca mnie zachęcił do takiego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 25 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 aaaa Dymcio teraz ogarnąłem, ten sklep to konkurencja .... ??? no i przyszły moje dzieci jak znajdę chwilę to ogarnę jakieś fotki z lasu dzięki Waszej pomocy wiewiórki będą w szoku, utrwaliliście mnie w decyzji co do convoya zamówione na spontanie wczoraj dotarło dzisiaj oto mój zestawik S8 i S2+ sklep się spisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 25 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 wow convoy jednak to jest to, na fotkach S2+ z kolimatorem, S8 oraz obie na raz to był dobry wybór wiewiórek nie było ale sarnę pogoniłem z pola Dzisiaj niestety nie rowerowo tylko walnięte na polu u sąsiada, jeżeli ktoś ma wątpliwości czy wybrać taki zestaw do jazdy nocą S2+ S8 S2+ i S8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 26 Maja 2018 Udostępnij Napisano 26 Maja 2018 Tylko latarki chyba bez modyfikacji kupiłeś to nie ma się co dziwić na cenę i na taką ładowarkę, czasem ktoś do mnie pisze czy nie naprawie bo padła po 2-3 miesiącach od przegrzania . Ja tam wolę mieć trochę lepsze rzeczy i sprawdzone przeze mnie pierw. Uchwyty jakoś te nie budzą mojego zaufania z gumkami. Ja w moim modyfikowanym zrobiłem lepsze tryby niż fabryczne i stroboskopy przydatne na rower a w fabrycznym żaden się nie nadaje. Ja teraz zrobiłem sobie S2+ na 3 diody i mi starczy na kierownicę ~1600-1800lm. A na kask mam czołówkę Armytek Wizard na XHP50 ~1900lm. Czy jeszcze na pakiecie Magicshine MJ872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć. Jaką jedną latarkę polecasz najbardziej? Może być ze stroboskopem na miasto i do lasów. Na rower. Bez mocowań i akumulatorów. Proszę o podanie ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.