marmajgabin Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Cześć! witam serdecznie na forum. Od niedawna jestem posiadaczem authora ronina 2018 i mam obecnie problem z montażem bagażnika. Niby prosta sprawa, 4 śruby i zrobione. Ale niestety przy ramie 520 bagażnik uniemożliwia opiera się o torbę podsiodłową. Dzieje się tak gdy przykręcam go do otworów w trojkącie ramy. Jakbym zastosował jakiś dystans mógłbym zamontować go do otworu na końcu ramy, na wysokości tylnej ośki. Wydaje mi się to rozsądne ze względu na obniżenie bagażnika i jednoczesne jego odsunięcie do tyłu, nie uderzyłbym w sakwy przy pedałowaniu (nie wiem czy tak będzie ale wydaje mi się być tam trochę wąsko). I teraz pytanie do Was, czy mogę przykręcić bagażnik do tych dalszych otworów? Czy one przeniosą obciążenia i się nie oberwą? A może jakiś inny pomysł? Może przy pomocy blaszki jakoś połączyć otwory z trojkata z tymi na końcu ramy, obciążenie powinno się wtedy równiej rozłożyć. Dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Te otwory za osią to mocowanie do błotników, nie wiem czy wystarczająco silne na montaż bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.