jul80c Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Witam, zakupiłem nowy rower https://cube.pl/2018/rowery/mountainbike/hardtail/reaction/cube-reaction-c62-race-carbonngrey-2018/ Siedzi w nim to: Fox 32 Rhythm, 2-Position Remote Lever, Tapered, 15x110mm, 100mm nie mogę nigdzie znaleźć instrukcji. Czy ktoś ma taki amorek z szanownych forumowiczów? Martwi mnie to, że jak jest włączona blokada to nadal jest on miękki, ale nie tak jak przy wyłączonej ale jednak. Czy tak powinno być? W poprzednim amortyzatorze miałem blokade na sztywno (oczywiście cos tam zawsze działa, ale teraz jest wg. mnie za mocno) Poza tym czy ma on regulacje powrotu tłumienia i jak to ustawić? Czy trzeba uzupełnić olej bo producent nie nalewa optymalnie tylko za mało? z Góry dziekuje za pomoc. Ew. jakby był jakiś użytkownik tego roweru to możemy podzielić się opiniami:) ale to na oddzielnym temacie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 tu masz oficjalną instrukcję fox'a http://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=821 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jul80c Napisano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Dzięki. A w nazwie amora jest float 32 to oznacza że mam patrzeć na tabele: 32mm FLOAT and Rhythm Air Pressure (psi/ bar) Czy nie o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 tak - masz 32 mm średnicy goleni i patrzysz w tabelkę tak jak pisałeś. Tylko to taka wyjściowa sugestia producenta - potem sam sobie ustaw odpowiedni sag eksperymentując. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 9 godzin temu, jul80c napisał: Martwi mnie to, że jak jest włączona blokada to nadal jest on miękki, ale nie tak jak przy wyłączonej ale jednak. Czy tak powinno być? W poprzednim amortyzatorze miałem blokade na sztywno (oczywiście cos tam zawsze działa, ale teraz jest wg. mnie za mocno) Możliwe ,że ustawienie stopnia blokady ( w zasadzie tłumienia kompresji ) zostało narzucone przez Cube. 9 godzin temu, jul80c napisał: Poza tym czy ma on regulacje powrotu tłumienia i jak to ustawić? Ma - ustawiasz czerwonym pokrętłem na dole prawej goleni.Ustawiasz zawsze pod siebie. 9 godzin temu, jul80c napisał: Czy trzeba uzupełnić olej bo producent nie nalewa optymalnie tylko za mało? Teoretycznie nie. W praktyce jest z tym różnie. Trzeba rozebrać i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi