Skocz do zawartości

[oświetlenie] cubelight a author D4WX xenon

theDAMIstrzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę kupić lampkę na przód- coś w miarę mocnego i taniego. Zastanawiam się na sigmą cubelightem i authorem D4W, który ma fajną opcję świeceninia pozycyjnego dzięki 2 diodom led. Tylko nie wiem czy światło które daje lampka authora jest porównywalne z tym z sigmy.... a zależy mi głównie na jak największym zasięgu lampki. I co tu wybrać ;- ) ?

Napisano

mam cubelighta i bardzo sobie chwalę.

zalety: bardzo mocne jasne światło, duży zasięg, super zapięcie i mozliwość regulacji, najmocniejsza lampa w tym przedziale cenowym

wady: pełna funkcjonalność dopiero po dokupieniu aku i najlepiej ładowarki do sigmy, wąski snop światła, rozmiary i masa

• 2 tygodnie później...
Napisano

A może jakaś czołówka na kask? Światło podąża tam, gdzie odwracasz głowę. Niektóre dają naprawdę mocne światło wystarczające do jazdy rowerem w ciemnościach. Nie wiem tylko właśnie jak wygląda kompatybilność takiej czołówki z kaskiem, czy uda się to na tyle dobrze zamontować żeby było wszystko stabilne.

• 4 tygodnie później...
Napisano

mam cubelighta i bardzo sobie chwalę.

zalety: bardzo mocne jasne światło, duży zasięg, super zapięcie i mozliwość regulacji, najmocniejsza lampa w tym przedziale cenowym

wady: pełna funkcjonalność dopiero po dokupieniu aku i najlepiej ładowarki do sigmy, wąski snop światła, rozmiary i masa

Mam pytanie, czy ładowarka Sigmy, którą można dokupić nie będzie miała problemu z innymi aku np. o pojemności 2500 mAh i może wiesz ile czasu trwa ładowanie?

sly

Napisano

Mozna ładować ze spokojem. Ja mam w swojej 2700 mAh i zawsze (teraz mam w w miarę nowe aku) robiłem tak, że po powrocie do domu rozładowywałem lampkę i dopiero potem ją podłączałem na ok. 10 godzin. I wszystko gra :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...