pawelgdynia1 Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Witam i proszę o pomoc w wyborze roweru chodzi o to że będzie to moja pierwsza szosa ma mi służyć do startów w duathlonie, maratonach może i w dojazdach do pracy. Mam dylemat czy do Tribana można założyć opony 700x32c i czy po założeniu cienkich opon do Anyroada będzie sie można ścigać w zawodach.Może ktoś posiada te rowery i pomoże mi w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uhoman Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Z moich obserwacji w Decathlonie wynika, że do Tribana 100 i 500 wejdą opony o maksymalnej szerokości 35 z lekkim bieżnikiem, natomiast do serii 520 i wyższych raczej nie więcej niż 28. Wynika to zarówno z konstrukcji widełek jak i zastosowanych hamulców. Oczywiście opona oponie nie równa, więc jeśsli ktoś zbadał organoleptycznie sprawę to też chętnie się dowiem jakie szerokości da się wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Do Tribana 540 wedlug producenta mozna zalozyc opony 700x32c. Sam niedawno kupilem taki rower i zastanawiam sie nad zmiana opon ale waham sie pomiedzy 28 a 32. Z samego roweru jestem jak dotad bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelgdynia1 Napisano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Dzięki za odpowiedź powiedz mi jeszcze jaki masz wzrost i jaki rozmiar wybrałeś. Bo dla mnie pasuje M i L i nie wiem który wybrać chociaż wydaje mi sie że lepszy będzie L ale wymienię mostek na 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 182cm wzrostu ale do tego dosyc maly przekrok, tylko 80cm. Kupilem M i mysle, ze jest to dla mnie optymalny rozmiar. Wedllug tabeli na stonie Decathlona rozmiar M jest dla "jezdzcow" o wzroscie do 182cm ale wiadomo jak to jest z takimi tabelami- najlepiej sprawdzic samemu i jesli to mozliwe zrobic jazde testowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Mam tribana 540 i kupiłem opony continental GP 4000 28c, które w rzeczywistości mają 30-31 mm. Jeszcze nie założyłem, ale jak założę to dam znać ile miejsca zostało. Ale to dopiero za tydzień lub dwa prawdopodobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 W dniu 21.05.2018 o 15:45, pawelgdynia1 napisał: założeniu cienkich opon do Anyroada ścigać się można na wszystkim ale szosa to nie jest. Po za tym brzydki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.