Thomass13 Napisano 20 Maja 2018 Napisano 20 Maja 2018 Witam, mam pytanie. Posiadam sztyce 27,2 mm i teraz chce zmienić zacisk na taki skrecany imbusem tylko jakiej średnicy mam kupic taki zacisk? Bo są 31,9 i takie mm. Prosze o pomoc.
Thomass13 Napisano 20 Maja 2018 Autor Napisano 20 Maja 2018 Nie posiadam suwmiarki. Linija sprubuje zmierzyc tez sie sprawdzała mi zawsze długośc. A zacisk o którym mysle to cos takiego : http://allegro.pl/zacisk-podsiodlowy-zoom-at-115cf-31-8mm-carbon-i7173091414.html Ładnie wyglada. Czy lepiej zwykły aluminiowy czarny na imbusa kupic? A moze lepiej zostac przy tym który mam na szybkozamykacz? Który lepszy będzie ?
MokryxD Napisano 20 Maja 2018 Napisano 20 Maja 2018 Jeżeli często zmieniasz wysokość siodełka, zjazdy czy coś, to na zamykacz. Jeżeli raz ustawisz i tak będziesz jeździć to na imbus. Odpuść sobie ZOOMa i kup cokolwiek z normalnej firmy.
Gość Napisano 20 Maja 2018 Napisano 20 Maja 2018 będzie 31,8/31,9 swoją drogą karbonowy za 25zł ? wygląda mi to raczej na aluminiowy z naklejką imitującą karbon
Gość Napisano 20 Maja 2018 Napisano 20 Maja 2018 Zoom za 25zł? Szkoda kasy na kawał klocka z naklejką "karbonową". Accent robi fajne zaciski na imbus.
Thomass13 Napisano 20 Maja 2018 Autor Napisano 20 Maja 2018 Zoom mam akurat mostek to prawda też są ładne tak samo jak Accent. Tylko oczywiście żeby to był uczciwy jakościowo zacisk. To jeszcze o takim pomyślę.
cubson Napisano 26 Maja 2018 Napisano 26 Maja 2018 Podłączam się do tematu. Chcę zmienić zacisk, bo mam szybko-zamykacz, a chcę mieć na imbus. Moja rura wg. suwmiarki ma 35 mm, a na zacisku jest napisane 35, ale prawie żaden producent nie produkuje takich zacisków. Większość produkuje 34,9. I tutaj pytanie: czy kupić 34,9, czy to nie ulegnie szybkiemu zmęczeniu? Co prawda, znalazłem 35 mm zacisk, ale jest o 57% przeceniony. Może ta przecena wynika z tego, że ten zacisk jest słabej jakości. https://www.bikester.pl/red-cycling-products-zacisk-sztycy-podsiodowej-sztyca-o-349-mm-czarny-379191.html A jeśli chodzi o 34,9, to myślę o czymś takim: https://rowerplus.pl/obejmy-i-zaciski-podsiodlowe/4855-pro-obejma-podsiodlowa.html?s=0
Thomass13 Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Napisano 2 Czerwca 2018 U mnie na szybkozamykaczyczu widniala cyfra 34 a jak poszedłem do sklepu zacisk 31,8 był idealny do mojej rurki. Zacisk na imbus jest dużo lepszym rozwiązaniem niż szybkozamykaczyczu jak dla mnie
Gość Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 Nie ma mozliwosci zeby byla taka roznica. Jestes pewny ze kupiles zacisk o srednicy roznicy podsiodlowej a nie sztycy?
Thomass13 Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Napisano 2 Czerwca 2018 Teraz to mnie zaszczeliles pytaniem.Odpowiem tak: zacisk pasuje idealnie do rury w która jest sztyca wpuszczana podsiodłowa. Nie opada mi wreszcie siodełko a przy szybkozamykaczu meczyłem sie żeby to było w taki sposób zacisniete żeby nie opadała. Tamten zacisk miał widoczne swoje juz lata i tez myslałem o zmianie na cos nowego. Srednica jest w porzadku, wczoraj jeżdziłem i wszystko było w porzadku. Wiadomo musiałem przetestować.
Gość Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 To znaczy ze wczesniej miales zacisk o zlej srednicy, stad problem z opadaniem.
Thomass13 Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Napisano 2 Czerwca 2018 Qurde sam nie wiem niby to samo jak przyłozyłem jeden do drugiego zacisku ale numeracja inna więc cos mogło z tym byc. Wogole jak kupiłem rower to takie w nim kombinacje były jak długośc sztycy tak skrócona ze miała gora 150 mm i tak sie nie dało siodelka rozkrecic bo śrube ktos zepsuł. To samo było z zajechanymi zebami na korbie. Gwint ktos zepsul i tez sie nie dało rozkrecić korby jakiś masochista że tak napisze sie tym zajmowal. A wracajac do zacisku sztycy to tak to wyglada i takie oznaczenie jedynie widnieje. Z mieniłem na zacisk imbus duzo ładniej wyglada niz to co teraz pokazuje na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.