Cona78 Napisano 19 Maja 2018 Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 W Sidi noszę rozmiar 44. Jaki jest odpowiednik u fizik, shimano, bontrager? Nie mam gdzie sprawdzić na miejscu, będę zamawiał wysyłkowo jeden z powyższych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 19 Maja 2018 Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Cywilne obuwie noszę najczęściej 44, kilka razy zdarzyły się 43. Obecnie mam Sidi Trace w rozmiarze 44,5 i do nich się będę odnosił, bo są dla mnie idealne. Mam dość specyficzną stopę, bo w stosunku do wzrostu niezbyt długą, za to szeroką i stosunkowo wysoką na podbiciu. Shimano M089 - miałem rozmiar 45. Czułem, że są trochę za długie, ale w mniejszy rozmiar wsadzić stopę to była batalia. Strasznie wąskie, pomimo tego, że trochę za długie. Po godzinie zaczynał się ból małego palca i zewnętrzenj części stopy, po 2 godzinach było już bardzo nieprzyjemnie. Force - modelu nie podam, ale jeszcze niedawno były to jedyne buty tej marki dostępne w Decathlonie. Przymierzałem 44, wydawały się być ok, na pewno nie tak wąskie jak Shimano. Northwave Scream 2 - rozmiar 44. Już prawie byłem zdecydowany je kupić, ale jeszcze przymierzyłem Sidi i to jednak był strzał w 10. O wiele wygodniejsze od Shimano, troszkę bardziej opinające niż Sidi. Na długość ok, w internecie mają opinię dużych i szerokich w stosunku do butów innych marek, nie wiem dlaczego... Niedawno stałem przed tym samym problemem co Ty, niestety buty to jest bardzo indywidualna sprawa, więc trzeba poprzymierzać ile tylko się da. Ja szukałem aukcji na allegro z opcją wysyłki do paczkomatu i darmowym zwrotem, troche to trwało, ale straciłem relatywnie niewielkie pieniądze na przymierzanki, a znalazłem idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetycznypiotr Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 zmierz po prostu dlugosc wkladki w systemie metrycznym i porównuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Teraz, syntetycznypiotr napisał: zmierz po prostu dlugosc wkladki w systemie metrycznym i porównuj. To nie jest takie proste. SIDI ma wypukłą piętę w którą wkładka nie wchodzi, nie można porównywać dł. wkładki z innymi butami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.