konop90 Napisano 18 Maja 2018 Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Witajcie ostatnio po kilku trasach zwróciłem uwagę, że rączka tylnego hamulca jest miękka. W związku z tym spadła siła hamowania bo dopiero łapie na końcu jak już dotyka kierownicy. W serwisie powiedziano mi, że jest to jakaś wada bo odpowietrzanie działa tylko na chwilę i zaraz dzieje się to samo. Dlatego mam do was pytanie czy mieliście już coś takiego w tym modelu a jeśli nic nie da się poradzić to na co warto wymienić i co wymieniać? Czy wymienia się cała klamkę z zaciskiem czy może klamkę bądź zacisk? W przypadku nowych co polecacie na dobrym poziomie hamowania ale dla zwykłego amatora z płaskiego regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Jeśli odpowietrzenie działa " na chwilę" to gdzieś jest nieszczelność. Zacząłbym od porządnego odpowietrzenia , sprawdzenia o-ringu pod śrubką do odpowietrzania na klamce i tłoczków zacisku ( czy nie ma wycieków ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 18 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Kurczę wydaje mi się, że w serwisie powinni wszystko sprawdzić skoro stwierdzają, że jest to wada hamulca. Ale zapytam ich o to jutro będąc tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Może spróbuj sam odpowietrzyć. Nie jest to szczególnie trudne, musisz jedynie zakupić olej i zestaw. Zobacz na YT jak się odpowietrza Magury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 18 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Hmm to na razie zostawię tak jak jest chociaż tak jak mówię oddając rower do serwisu , który ma bardzo dobrą renomę, człowiek oczekuje czegoś więcej niż stwierdzenia, że jest to wada. Po jutrzejszej rozmowie zobaczę co dalej, może oddam do innego i porównam opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi