Skocz do zawartości

[nadużycie moda?] blokada pisania na 24h za brak wielkiej litery.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, parę dni temu, dostałem ostrzeżenie i blokadę pisania od wielkiego moda Sznib, za brak wielkiej litery na początku zdania. 

Uważam to za lekkie nadużycie stanowiska, w temacie, w któym owy moderator nie zgadzał się z moim zdaniem (zapewne..).

Może i bym to przebolał i przełknął, bo owszem, brakowało tam tej jednej wielkiej litery, natomiast gdy widziałem, że w tym samym temacie użytkownik zacytował post znajdujący się bezpośrednio powyżej, to jakoś był pan Sznib w stanie go edytować, poprawić, bez żadnego karania blokadą pisania.

Żeby było jeszcze ciekawiej, to wielki obrońca poprawnej polszczyzny, w uzasadnieniu warna i blokady pisania sam popełnił 2, czy 3 błędy.

Czy szanowna góra mogłaby poświęcić chwilę i przyjrzeć się pracy tego moda, tym bardziej że nie jest to pierwszy raz, kiedy go ponosi siła władzy?

pozdrawiam

Napisano

Od lat siedzę na różnych forach i wiem jedno: dyskutowanie z moderacją nie ma sensu :) Chyba tylko raz moderator uznał moje argumenty i zdjął karę.Ale to było na innym forum. Tutaj też kiedyś dostałem  warna i nawet nie wiem za co. 

• Mod Team
Napisano

MMMAAACCC7, łącznie dostałeś kilka ostrzeżeń za , nazwijmy to delikatnie, nadużywanie zasad poprawnej polszczyzny, co zresztą widać dosyć dowolnym stosowaniu znaków interpunkcyjnych.

3 godziny temu, MMMAAACCC7 napisał:

natomiast gdy widziałem, że w tym samym temacie użytkownik zacytował post znajdujący się bezpośrednio powyżej, to jakoś był pan Sznib w stanie go edytować, poprawić, bez żadnego karania blokadą pisania.

Możliwe ,że Sznib ta nie zajrzał. Jeśli widzisz odstępstwa od Regulaminu użyj funkcji Zgłoś w problematycznym poście.

2 godziny temu, severian napisał:

dyskutowanie z moderacją nie ma sensu

Nic dodać , nic ująć.

Napisano

Przepraszam za denną jakość, ale to jest potwierdzenie że Sznib  owszem tam zaglądał do tego tematu. Jest to ten sam temat, gdzie dostałem warna i blokadę pisania.

KLIK

32938081_1721917804528209_538722876128231424_n.jpg

Napisano

Zapraszam do przeczytania tematu, w linku podanym powyżej, widać w nim że Arturossa post został edytowany w środę o 14:06, a 2h później dalej pisał na forum. Nawet udzielał się w tym samym temacie, tak dla uproszczenia :)

Odpowiadając na pytanie:

W dniu 5/18/2018 o 18:00, durnykot napisał:

MMMAAACCC7, łącznie dostałeś kilka ostrzeżeń za , nazwijmy to delikatnie, nadużywanie zasad poprawnej polszczyzny, co zresztą widać dosyć dowolnym stosowaniu znaków interpunkcyjnych.

Widzę że otrzymałem AŻ jedno ostrzeżenie za nadużywanie poprawnej polszczyzny, do tego 5 (!!) lat temu. Poza tym to ostrzeżenie zostało usunięte, ponieważ jednego z moderatorów poniosły nerwy..

• Mod Team
Napisano

Zaglądam tu po raz pierwszy, więc wytłumaczenie:

Zazwyczaj za olewanie poprawnego pisania po polsku (czego wymaga regulamin) daję jeden punkt i żadnych konsekwencji. Ot, zwykłe upomnienie. Co innego jak jest recydywa.

W Twoim przypadku, @MMMAAACCC7 tak się złożyło że zajrzałem w Twój profil, dokładnie na napisane posty, a tam notorycznie zdania zaczynane z małej litery w kilkunastu wcześniejszych postach (każdy może sobie wejść i zobaczyć). Dlatego dostałeś tymczasową blokadę dostępu.

Insynuacje ze dostałeś karę dlatego że nie zgadzałem się z Twoim zdaniem są, delikatnie mówiąc, śmieszne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...