Diablo_94 Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Witam. Chciałbym doradzić się w doborze rozmiaru przełajówki Specialized Crux E5. Niestety nie mam możliwości aby przymierzyć się do roweru ponieważ będę chciał go kupić na odległość ale nie jestem do końca pewien który dokładnie rozmiar byłby dla mnie dobry 54 czy 56 ? Mam 1,80 m wzrostu (dość długie nogi). Kiedyś jezdzilem rekreacyjnie przelajowka cannondale caadx o rozm. 54 i nie narzekałem ale czy tego Speca o rozm. 54 mozna porownywac do Canonda o tym samym rozmiarze ? Nie wiem... Prosilbym o mozliwie jak najlepsza porade, ktory wybrac, 54 czy 56 ? Bo ja osobiscie sklanialbym sie ku temu aby wybrac rozmiar mniejszy czyli 54. Prosze o pomoc TABELA ROZMIAROW SPECA: https://www.specialized.com/pl/pl/crux-e5/p/106414?color=195771-106414 Cytuj
Pitof Napisano 18 Maja 2018 Napisano 18 Maja 2018 Jeśli ten Crux ma być choć trochę używany w jeździe terenowej to rozmiar 54. Cytuj
Diablo_94 Napisano 18 Maja 2018 Autor Napisano 18 Maja 2018 wlasnie sklaniam sie ku rozm. 54. Oczywiscie jazda roznorodna czyli latwy i trudny teren Cytuj
Pitof Napisano 18 Maja 2018 Napisano 18 Maja 2018 Generalnie przełaj nie może być za duży, bo to negatywnie odbije się na jakości jego prowadzenia w terenie. Im trudniejsza trasa tym bardziej będzie to odczuwalne. Skoro pasowała Ci geometria poprzedniego Cannondale to porównaj sobie jego wymiary z wymiarami Cruxa. Z grubsza będziesz wiedział czego się spodziewać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi