Cezary_En Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Czołem! Prowadzę niewielką wypożyczalnie rowerów - 20 rowerów. Sprzęt jest nowy, świeży i pachnący i chciałbym, żeby taki pozostał. W związku z tym szukam solidnego zapięcia do ceny 70 za sztukę. Planuję kupić max 5 więc stosunek jakości do ceny jest tu priorystetem. Zastanawiam się nad sensem kupowania zapięcia z kluczykiem czy na szyfr. To samo się tyczy typu zapięcia - U-loki ograniczają ilość zapiętych rowerów, ale są dość solidne, a z drugiej strony elastyczne zapięcia są lekkie i z możliwością wielu kombinacji zapięć, jednak tracą na bezpieczeństwie. Liczę na pomoc, sugestie ;-) Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 @Cezary_En Witam w tym przedziale cenowym nie znajdzie pan dobrego u-locka, a z łańcuchem też będzie ciężko, zapięcia składane odpadają, one tylko ładnie wyglądają,... jeśli już mam coś polecać to łańcuch firmy axa ale powyżej 100 zl lub Onguard 8120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezary_En Napisano 19 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Dzięi za odpowiedź. Więc szykuje się większa inwestycja. Rozważę jeszcze jakieś negocjacje ze sklepem. Może akurat coś zejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 To ma być zabezpieczenie w samej wypożyczalni, czy idzie z klientem do wypożyczonego roweru? Ma być na dzień jak rowery stoją na wierzchu, czy całodobowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezary_En Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 W dniu 20.05.2018 o 11:25, zekker napisał: To ma być zabezpieczenie w samej wypożyczalni, czy idzie z klientem do wypożyczonego roweru? Ma być na dzień jak rowery stoją na wierzchu, czy całodobowe? Ma być dołączane do wypożyczanego roweru. Klienci często pytają o zapięcie, a nie chce im dawać ułudy bezpieczeństwa. Zainwestowałem w markę Onguard. 6 zapięć 40/100 daje mi poczucie bezpieczństwa. Oczywiście z zamykane na kluczyk. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.