bociek28 Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Witam poszukuje opony pod mokre szlaki czyli błoto, kamienie itd polecono mi dwie opcje conntinental mud king 1.8 lub vittoria peyote 2.1 ktos miał może styczność i może coś powiedzieć o tych gumach ??
Pinifarina Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Jaki to rower? te dwie opony to są skrajnie różne. Chcesz zjeżdżać czy wjeżdżać. Z błotem wystarczająco walczę na podjazdach i zjazdach Schwalbe rocket ron > odpowiednik peyote gdy trochę sucho Schwalbe racing ralph a gdy sucho jak pieprz Schwalbe furious fred
Dokumosa Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Zależy jak głębokie to błoto. MudKing to już na błoto o głębokości kilku cm. Jak takie do 2cm to MountainKing radzi sobie z nim bardzo dobrze. Do tego nie straszne mu kamieniste drogi.
bociek28 Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 I zjazdy i podjazdy z lekkim błotem do niedawna dawały sobie radę moje barzo aż wystartowałem w bike atelier maraton żywiec no i niestety tam na zjazdach gdzie było wiecej błota to sie zapychały a na podjazdach buksowały miejscami co do schwalbe to mam mieszane uczucia, miałem RR i w porównaniu z vittorią to papier moje roczne barzo wygladają lepiej niż RR po 5 wizytach w beskidach
phoe Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Michelin Wild Grip'R. Maxxis Ardent, w wersji EXO bok jest solidny, a cena rozsądna. Co do Schwalbe, to przy ich cenach, każda inna opona jest praktycznie lepsza jak porównasz jakość/cena.
Pinifarina Napisano 18 Maja 2018 Napisano 18 Maja 2018 Jak do maratonów to Rocket Ron jest idealny, szybko się oczyszcza i dość dobrze jeździ po mokrym. Ale jak wszytko obeschnie to też jest w miarę dobrze, a na pewno lepiej niż racing ralph Pisze o Schwalbe , ale w odniesieniu do konkretnego rozlokowaniu klocków czyli rzadko. Więc jak masz innych ulubionych producentów poszukaj tylko odpowiednik o podobnej ilości i miejscu rozlokowania klocków.
bociek28 Napisano 19 Maja 2018 Autor Napisano 19 Maja 2018 Jezdzil ktoś na maxxis beaver 2.0 EXO ? Jak z wytzymałością ? Co myślićie o beaver na tył a ardent race przód ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.