Qardasz Napisano 16 Maja 2018 Napisano 16 Maja 2018 Witam, od jakiegoś czasu chcę zmienić opony na górskie, ponieważ posiadam dość cienkie opony, które nie za bardzo dają radę na np. piasku. Mam koła 28" a ta "wielkość, czy grubość, jaka może być maksymalna to 2.30" Poszukałem trochę w internecie ale niczego ciekawego nie znalazłem, dodam jeszcze, że chcę wydać do maksymalnie 60,70zł za sztukę.
gumowy Napisano 16 Maja 2018 Napisano 16 Maja 2018 Napisz do czego potrzebujesz te opony, czyli: jaki teren, na czym Ci zależy (waga/opory toczenia/przyczepność). Z uniwersalnych opon górskich polecam np. CST Jack Rabbit.
Ilia Napisano 16 Maja 2018 Napisano 16 Maja 2018 Ja mam oponki 2.2 i też się zakopują w piachu. Co prawda nie jak te cienkie, ale w takim sypkim i suchym prawie nie da się jechać. Z uniwersalnych opon do 70 zł może jeszcze Schwalbe Smart Sam się załapią. Mój kolega jest z tych co jeździ na jednym komplecie cały czas, do tego w dosyć zróżnicowanym terenie i je chwali. Jak dużo jeździsz to na przód może weź coś lepszego. Ja też jeździłem kiedyś na oponach CST, nie pamiętam jaki model, ale kosztowały coś koło 60 i zużywałem 3 opony na rok. Potem kupiłem oponę za 150 zł i mam już chyba 3 lata.
Qardasz Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 23 godziny temu, gumowy napisał: Napisz do czego potrzebujesz te opony, czyli: jaki teren, na czym Ci zależy (waga/opory toczenia/przyczepność). Z uniwersalnych opon górskich polecam np. CST Jack Rabbit. Do ścieżek w lesie, gdzie są korzenie, piasek itp. zależy mi na tym abym po prostu czerpał radość z jazdy, a ostatnio zainteresowałem się mtb. Nie określiłem się jaki rower posiadam, a jest to lazaro integral v2. Myślę, że z tą grubością przesadziłem, raczej powinna być do maksymalnie 2.1. Poczytałem trochę i podobno opona 29" wchodzi bezproblemowo na obręcz 28".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.