markbajk8009 Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam wszystkich forumowiczów kolarstwa szosowego. Kupiłem pierwszą szosę używaną jak w tytule na osprzęcie Ultegra i w serwisie rowerowym do którego zawiozłem moją szosę okazało się ,że ma nie oryginalny założony hak do tylnej przerzutki,którą się montuje do ramy.Proszę o pomoc ponieważ wysyłałem zapytanie do Holandii do sklepy to się okazało,że chyba się zbankrutowała marka tych rowerów VAN TUYL i nie odpowiadają na maila.Byłem serwisie rowerowym AIR BIKE w Warszawie i Panowie nie mogli dobrać z katalogu Marwi.Mógłbym oddać sprzedawcy ten rowerek,ale jeżdzi mi się super bo nieświadomie zrobiłem 120km (3 dni po 40km) i dopiero w serwisie po zdjęciu koła stwierdzili,że hak jest nie oryginalny i może uszkodzić ramę (carbon).Proszę o pomoc gdzie jeszcze mogę kupić taki hak. Oto fotka ramy i mojej szosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2018 Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 A jak wygląda hak teraz? Możesz wrzucić zdjęcie osobno i zamontowanego do ramy? Który AirBike? Bo jeżeli na Ostrobramskiej to odnoszę wrażenie że pracują tam ludzie którzy mają średnie pojęcie co robią. Tylko jeden z całej ekipy wydawał się zorientowany co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 16 Maja 2018 Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Rama wygląda na stockowego chińczyka , poszukaj podobnej na aliexpresie i zamów tamże hak plus na zapas. A może któryś z tych pasuje ? : https://www.bicycledropouts.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.