detonator Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Kłaniam się, Od kilku lat przekładaliśmy tą wycieczkę ale w końcu się udało. Pamiętnego trzeciego maja docieramy PKP do Wielunia, skąd rozpoczynamy bardzo fajną wycieczkę. Ogólnie szlak jest niejako kontynuacją Szlaku Orlich Gniazd, ale całokowicie się od tego szlau różni. Na pewno nie ma tyle piachu, co nei znaczy że nei ma go wcale. jest ale zdecydowanie mniej. Szlak wije się przez łódzkie wsie, pola i lasy. Ma to niebywały urok. Największą atrakcją jest oczywiście rzeka Warta z licznymi starorzeczami. Na szlaku jest mnóstwo wiat przystankowych w których można odpocząć. Spokojnym tempem zajęło nam to siedem i pół godziny. Mimo wysokiej temperatury jechało się bardzo przyjemnie. Od przekroczenia DK1 w kierunku Częstochowy, szlak już traci na uroku, niemniej jednak od Wielunia do właśnie DK1 jest bardzo przyjemny. Wyszło przepisowe 114 km. Nie ma żadnego problemu z nawigacją na szlaku - wszystko bardzo dobrze oznakowane. Zapraszam do obejrzenia pozostałych zdjęć: LINK DO GALERII 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Dupek.. Wiem, jestem pies ogrodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Poznaję skarpę koło bazy harcerskiej - w zakolu Warty - zgadza się? Sympatyczna rowerowa okolica. Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 @detonator ... Patrzę na pierwsze foto ... Skąd ja je znam ... Tydzień temu stałem dokładnie w tym samym miejscu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi