seawolf688 Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witajcie! Mam korbę fc-m625 o zębach 38-24 gdzie pcd to 104/64. Co jakiś czas nachodzi mnie myśl na napęd jednorzędowy i tu pytanie - czy tą korbę mogę przerobić np. kupując jakąś zębatkę 34/36t wstawić w miejsce tej 38 co mam a 24 wywalić i jeździć czy to nie zagra bo linia łańcucha czy inne cuda nie będą grać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Mam taką przeróbkę, jest okej działa w ustawieniu 1x10. https://photos.app.goo.gl/Lakkyp3gHtxjuk5k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Teraz, gyrill napisał: Mam taką przeróbkę, jest okej działa w ustawieniu 1x10. https://photos.app.goo.gl/Lakkyp3gHtxjuk5k1 Dzięki za info! a jak mogę spytać - jaką zębatkę dokupiłeś? polecisz jakąś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Jak dotychczas kupowałem od Banless.pl (wcześniej kupiłem jedną do przełajowego roweru). Myślę, że pomiędzy firmami produkty tego typu zasadniczo się nie różnią - to kawałek aluminium obrobiony CNC i pokryty anodą. Wybrałem Banless ze względów estetycznych i przystępną cenę, oraz fakt że właściciel robi to dla zajawki w Polsce. Ale z Polski są też HCC Components i Hell'o MTB, tylko ich strony mnie nie przekonały, trzeba by kupować przez jakieś sklepy a to dodatkowy narzut itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 bardzo dziękuję za informacje!! temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Do uslug. Pytanie jeszcze w jakim terenie jezdzisz, w jaki sposob i czy wiesz jakiej wielkosci zebatke chcesz kupic i czy planujesz kupowac nową kasete, a jesli tak to czy wiesz jaką i czy Twoja przerzutka to obsluzy? Tak dla pewnosci pytam, bo sama zmiana blatu z przodu nic Ci nie da poza estetyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Co do zębatki to planuję raczej 36t a kasetę 10-rzędowę i pewnie 11-36 bym brał. Teraz jak jeżdżę to używam z przodu praktycznie przez 90% czasu zębatki 38t, a z tyłu mam kasetę 12-36t (9-rzędową). Jak przyjdzie czas na zmiany to przerzutka tył też będzie do wymiany więc dobrałbym taką, która obsłuży Ale to jeszcze trochę czasu mam na rozmyślania bo zanim zajeżdżę obecny napęd trochę czasu minie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.