Skocz do zawartości

[Szosa] Używana 2000-2500

Karol1994czx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam kupić używaną szosę za 2000-2500 zł lub nowego Btwin Tribana 520/ Romet Huragan 2. Roweru zamierzam szukać na olx w województwie lubelskim więc prosiłbym o wskazanie potencjalnie dobrych propozycji (  wiem, że  rower trzeba zobaczyć " na żywo" i ocenić jego stan, zapytać o przebieg itp.) Czy lepiej kupić nowy? Pozdrawiam

Na pewno 600 PLN tańszy :) i ma ciekawszą geometrię ramy plus taperowany widelec. Triban ma za to wyższą grupę Sora już z linkami pod owijką  , firmową korbę Hollowtech 2 (choć  3x co niektórym przeszkadza)a nie kwadrat Prowheel no i w miarę bezproblemową gwarancję na miejscu .... Jak masz te 2400 to kup Tribana ..... jak masz za podobną kwotę kupować używkę to musisz mieć jeszcze parę stów na drobne wymiany ....

Owszem kask i owijki :)

A skąd niby ten VAT ? Kupujesz w UK które jeszcze jest w UE i VAT płacisz przy zamówieniu. Teoretycznie powinieneś zapłacić VAT według stawki 23 % a nie brytyjskiej 20% ale to dotyczy podmiotów które przekraczają jakiś tam poziom sprzedaży do kraju z wyższą stawką.Zresztą cena przy zamówieniu do Polski jest wyższa o 7 funtów ale nie wiem czy to ze względu na transport czy właśnie wyrównanie VAT.

@Karol1994czx

Raty 0% w decu to pewnego rodzaju haczyk, nie dostajesz zwyklych rat tylko otwieraja ci konto w banku i dostajesz karte kredytowa w credit agricole, do tego chciałem wziąć coś za 3k nie dostałem tej smiesznej karty natomiast w innym sklepie wyliczyli mi 15tyś. Zdolności kredytowej . Wiec nie polecam. Pisz priv miałbym dla Ciebie spoko propozycje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...