Kubapancerz Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Witam. Jestem Kuba i mam 15 lat. Jeżdżę na Big nine 300 i dziś pojawił sie pewien problem. Podczas dzisiejszej przejażdżki miałem wypadek. Ucierpiałem przy tym ale bardziej martwię się o rower. Dźwignia dzięki której ZRZUCAM łańcuch wypieła się od całości i ciężko chodzi. Powinno byc tak, że lekko ją odpycham od siebie (ZRZUCA łańcuch) ale nie chce wrócić do poprzedniego stanu a tak nie powinno być. Dopiero muszę ją ręcznie przestawić. Nie wiem jak mam sie za to zabrać. Pomożecie mi? Na zdjęciu pokazałem że dźwignia nie wraca sie automatycznie. Mam nadzieję że widzicie też jak odgnięta jest ta część z którą jest problem ( ta na dole)
teraw Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Manretka jest połamana i trzeba ją wymienić. Czeka cię wizyta w serwisie rowerowym, bo raczej sam tego nie zrobisz. Jakieś 10-150 zł łącznie.
Artwro Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Możesz tak samo wygiąć ją w drugą stronę(od tego bym zaczął),jak nie zakupisz używaną za parę groszy i wymienisz po prostu.
Kubapancerz Napisano 13 Maja 2018 Autor Napisano 13 Maja 2018 Dziękuję za pomoc. W najbliższym czasie pojadę do serwisu. Dziękuję. ARTWRO probowałem tak robic ale nic z tego nie wyszło
Mod Team sznib Napisano 14 Maja 2018 Mod Team Napisano 14 Maja 2018 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.