zgodny Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Cześć, Mam problem z korbą Deore m590 przerobiłem ja na jednoblat, zrobiłem na tej konfiguracji może z 500km i dziś podczas przeglądu zauważyłem, że każdy komin jest luźny z czego jeden praktycznie luźny, że w ręce można było go wykręcić, czy spotkał się ktoś z was z taka sytuacją ? Jak nie dopuścić do podobnej sytuacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Klej do gwintów. Kominy są dobrej długości? Jeżeli używasz normalnej zębatki z oryginalnymi kominami to są one za długie z tego co pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 @skom25 tarcza to NW a kominy oryginlne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 A zastosowałeś odpowiedniej grubości podkładki w miejscu zlikwidowanej zębatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Ja dokręciłem na tyle mocno że nie ma szans by się same odkręciły, może za lekko dokręciłeś? Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Klej do gwintów. Dokręcanie na chama może doprowadzić do zerwania gwintu. S kolei poluźniona śruba podobnie, może także spowodować jej wyrwanie z nakrętki o czym boleśnie przekonać się mogą posiadacze korb szosowych 11s Shimano, gdzie gwinty zewnętrzne nacięte są w samej tarczy (+200zł). Klej do gwintów i spokojna głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Dzieki za radę jutro zastosuje klej najlepsze i bezpieczne rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.