KrzysztoFG Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Witam forumowiczów! Przymierzam się do zakupu roweru Dartmoor Primal wersja 2k16. Przygarnąć planuję go z tej aukcji: https://www.olx.pl/oferta/dartmoor-primal-pro-27-5-kola-rama-m-nowy-hornet-ns-surge-eccentric-CID767-IDu8jaN.html Po rozmowie z właścicielem dowiedziałem się, że rower jest prawie jak nówka, nie ma żadnych wad, a jego przebieg to ok. 300 km. Na zdjęciach wygląda wszystko ładnie(choć nie są one najwyższej jakości). Właściciel ma do Niego dowód zakupu oraz przedłużoną gwarancję na ramę. Poleca mi go z ręką na sercu i ogólnie wygląda na ogarniętego człowieka. Co myślicie o tym rowerze? Cena jest dobra? Na co zwrócić uwagę? Na ramę w miejscach gdzie są spawy. Jak stwierdzić czy amortyzator trzyma powietrze? Czy jest sprawny? Co zrobić, aby nie wpakować się w maliny Z góry dziękuję za odpowiedz, serdecznie pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 To jest model 2015. Cena moim zdaniem byłaby do przełknięcia gdyby to było 2999. Rama jest pancerna i wątpię żeby ktoś dał radę ją połamać poza kominem (sprawdz rurę w okolicach zacisku sztycy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 To czy amortyzator trzyma powietrze to raczej sprawa drugorzędna. I tak polecam w każdym świeżo kupionym widelcu robić przegląd zaraz po zakupie, bo może się okazać, że ma np. stary olej, sparcianiałe uszczelki, dostanie się jakiś syf i mogą wystąpić dalsze kłopoty, a uszczelki co jakiś czas się wymienia. Ważniejsze niż to czy trzyma powietrze moim zdaniem jest, żeby nie było rys na goleniach. Ramę polecam oglądać z każdej, powtórzę z każdej strony. Po za tym jak aluminium pęka to będzie coś zgrzytać podczas jazdy, a może nie być nigdzie widać pęknięcia. Ja miałem już tak dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.