Skocz do zawartości

[Rower] Dartmoor Primal 2k16

KrzysztoFG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Przymierzam się do zakupu roweru Dartmoor Primal wersja 2k16.

Przygarnąć planuję go z tej aukcji: https://www.olx.pl/oferta/dartmoor-primal-pro-27-5-kola-rama-m-nowy-hornet-ns-surge-eccentric-CID767-IDu8jaN.html

Po rozmowie z właścicielem dowiedziałem się, że rower jest prawie jak nówka, nie ma żadnych wad, a jego przebieg to ok. 300 km. Na zdjęciach wygląda wszystko ładnie(choć nie są one najwyższej jakości). Właściciel ma do Niego dowód zakupu oraz przedłużoną gwarancję na ramę. Poleca mi go z ręką na sercu i ogólnie wygląda na ogarniętego człowieka.

Co myślicie o tym rowerze? Cena jest dobra? Na co zwrócić uwagę? Na ramę w miejscach gdzie są spawy. Jak stwierdzić czy amortyzator trzyma powietrze? Czy jest sprawny? Co zrobić, aby nie wpakować się w maliny :)

Z góry dziękuję za odpowiedz, serdecznie pozdrawiam!

To czy amortyzator trzyma powietrze to raczej sprawa drugorzędna. I tak polecam w każdym świeżo kupionym widelcu robić przegląd zaraz po zakupie, bo może się okazać, że ma np. stary olej, sparcianiałe uszczelki, dostanie się jakiś syf i mogą wystąpić dalsze kłopoty, a uszczelki co jakiś czas się wymienia. Ważniejsze niż to czy trzyma powietrze moim zdaniem jest, żeby nie było rys na goleniach.

Ramę polecam oglądać z każdej, powtórzę z każdej strony. Po za tym jak aluminium pęka to będzie coś zgrzytać podczas jazdy, a może nie być nigdzie widać pęknięcia. Ja miałem już tak dwa razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...