lukaszk Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Witam Szukam jakiegoś crossa, myślę że 80% to asfalt (wioski czy w lesie, różnej jakosci) Chciałem coś markowego, dostępnego w normalnym sklepie w Szczecinie i z blokada amora. I tak trochę czytam sobie że może by zrezygnować z amora z przodu i kupić na sztywnym widelcu. Tutaj wpadł mi w oko model triban 520 FB, które mnie przekonuje bardzo niska waga i cena, której nie chcialbym przekroczyć. Wiem że triban 520 FB jest ulokowany jako szosowy ale mam inne pytanie. Jakiej wielkości ma koła? A z Crossów to chyba tylko Kross evado 5.0 spełnia moje założenia, żeby go stacjonarnie dostać. Ewentualnie unibike Viper GTS, ale oba to 2500. Do tej pory jeździłem na starym Giant Explorer (sprzed około 8lat) na wolnobieżnych i był fajny i wygodny. Czasem brałem też żony meride MTB (klasowo lepsza od mojego) ale rama jest dla mnie strasznie nie wygodna mimo że rozmiar pasuje. Hmm, dlatego ten triban mnie tak rajcuje bo 5kg mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 21 godzin temu, lukaszk napisał: Jakiej wielkości ma koła? Takie jakie masz podane w specyfikacji - koła 700C, czyli 28 cali. Na obręcze założona jest opona o szerokości 28 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszk Napisano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Już zdążyłem doczytać w czeluściach internetu. Do tej pory żyłem w przeświadczeniu że koła mierzone są w calach. Dzięki i temacik do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.