Yacko Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 (edytowane) Ze względu na to, że coraz większy ruch na ulicach, nie jestem zwolennikiem długich tras i raczej chciałbym przybrać na masie niż schudnąć, bardziej jestem za krótkimi przejażdżkami w terenie niż wielogodzinnymi wyprawami. W tej sytuacji planuję zmienić rower cross na MTB. Strasznie mi się spodobała wizualnie Merida Big Nine 100 2017. Sprzętowo nieciekawie w porównaniu z moim Roam0 na Deore, ale rama w Meridach zawsze była solidna. Spotkałem sporo narzekań, że korby padają, ale to mnie nie przeraża bo od razu wrzuciłbym coś porządniejszego - myślę, że z zamontowaniem Deore 2pcs nie powinno być problemu. amortyzator też bez szału, ale jeśli się nie wciągnę w ostrzejszą jazdę to powinien wystarczyć. Czy jeszcze jakieś większe wady ktoś z Was użytkujących ten rower zauważył ? Merida nadal tylko 2 lata gwarancji na ramę daje? https://www.expertbike.pl/merida-big-nine-100-matt-black-2017-p-1403.html?gclid=EAIaIQobChMI8-X8zdX_2gIVzbHtCh1CugTQEAQYAiABEgLyWvD_BwE Edytowane 12 Maja 2018 przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi