cLouXxX Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) Witam, planuję zakup nowego roweru (nowego dla mnie) jakoś w wakacje. Będę na nim jeździł różnie, raz miasto, raz lasy, jakieś dh... generalnie uniwersalnie i tu pada pytanie czy pchać się FS czy może jakiś HT? Budżet jakieś 3k może coś by się udało dozbierać, myślałem nad używaną glorką lub jakąś koną na fullu, w oczy mi się też rzucił specialized big hit, tutaj link do glorki https://www.olx.pl/oferta/giant-glory-2013-m-marzochi-888-avid-shimano-CID767-IDtCrNh.html, chyba że lepszym wyborem będzie HT, a tutaj myślałem o jakimś hornecie lub primalem oczywiście używane, choć prawie zawsze jeżdżę po co najmniej 20km w jedną stronę co myślę że będzie niewygodne na takim rowerze, mieszkam poza miastem przy lasach, drogi średnie dużo dziur może lepiej właśnie tego fulla? Liczę na jakąkolwiek pomoc oraz jakieś inne propozycje . Z góry dziękuję. Edytowane 10 Maja 2018 przez cLouXxX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 9 minut temu, cLouXxX napisał: generalnie uniwersalnie To komplikuje sprawę bo rowery do FR/DH w żadnym wypadku nie są uniwersalne. Za około 3k najlepiej się rozejrzeć za używanym sztywniakiem i za to co zostanie go odpicować i ustawić pod swoje preferencje. Fulla w tych pieniądzach będzie trudno znaleźć. Jak już to jakieś dorżnięte, uszkodzone lub z poprzedniej dekady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Glory 2013 za 3k? W ogólnie nie podejrzane Rama jest spawana, a jakoś wykonania tych 888 woła o pomstę do nieba..(sam je mam i na następny sezon wylatują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cLouXxX Napisano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) Godzinę temu, Brombosz napisał: Za około 3k najlepiej się rozejrzeć za używanym sztywniakiem i za to co zostanie go odpicować i ustawić pod swoje preferencje. Okej czyli w fulla się nie pakować, lepiej sztywniak. Jak już pisałem rower będzie pod miasto, lasy i czasem dh i "urban dh" to hornet albo primal będą ok? Chodzi mi o jak największy komfort tak na krótsze dystanse jak w mieście gdzie wiadomo co chwile jakieś postoje itd. jak i na dłuższe wyprawy ok właśnie 20-40km. Bardzo bym prosił o jakieś propozycje, chociaż żeby się zorientować czego dokładnie szukać. dla ułatwienia wzrost na oko 175 cm waga 60kg. Edytowane 10 Maja 2018 przez cLouXxX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi