Yacko Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Zauważyłem, że amortyzator NCX E-LO Air pomimo blokady pod większym naciskiem ugina się około 1-2cm. Myślę, że samym pedałowaniem raczej tego nie wywołam i nie będzie pochłaniał siły ale kwestia trochę dziwna, gdyż dużo prostszy model sprężynowy NEX HLO blokuje naprawdę na sztywno. Czy do NCX E-LO Air jest możliwość założenia blokady na manetce bez większych kombinacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Kartridz ci szlak trafil. Możesz wykorzystać teraz sytuacje wymiany na manetke lecz cały zestaw wyniesie cię ze 200-250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, ACTIVIA napisał: Kartridz ci szlak trafil. Możesz wykorzystać teraz sytuacje wymiany na manetke lecz cały zestaw wyniesie cię ze 200-250zl Zapomniałem dodać, że to nowy rower i drugi egzemplarz w sklepie miał tak samo - specjalnie wyciągaliśmy z kartonu aby porównać. Fakt, że trzeba użyc dużej siły, aby się schował ten 1-2cm, ale nie jest beton jak w NEX HLO, który mam w poprzednim rowerze. Czyżby wada całej partii? To byłby pech dopiero - nowy sprzęt i już na serwis. Edytowane 10 Maja 2018 przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Modele te bez regulacji tłumienia są gazowane i już w tym jest pierwsze utrudnienie w gładkim nacisku amorka. Musiał byś odkręcić korek naprężenia wstępnego sprężyny i mocno nacisną. Wtedy zobaczył byś czy tłumik się dobrze ugina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 ACTIVIA nie wiem, czy dobrze zrozumiales, a moze niezbyt jasno napisałem. Te amorki chodzą ładnie w całym zakresie, ale po włączeniu blokady i tak pozwalaja na skok około 1cm po mocnym dociśnięciu, nie jest to blokada "na beton". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 To jest standard. W każdym amorku Suntoura ugina się ok 1cm przy pełnej blokadzie. Wcześniej zrozumiałem to tak jak by ci się tylko 1-2cm uginał przy odblokowanym skoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Może coś innej firmy w takim razie, który by się blokował w pełni jak mój NEX HLO na sprężynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Wszystkie wyższe modele amorków, różnych firm z hydrauliczną blokadą mają taki margines bezpieczeństwa żeby oszczędzać amorek, 1-2 cm ugięcia na włączonej blokadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi