Yacko Napisano 9 Maja 2018 Napisano 9 Maja 2018 Zauważyłem, że amortyzator NCX E-LO Air pomimo blokady pod większym naciskiem ugina się około 1-2cm. Myślę, że samym pedałowaniem raczej tego nie wywołam i nie będzie pochłaniał siły ale kwestia trochę dziwna, gdyż dużo prostszy model sprężynowy NEX HLO blokuje naprawdę na sztywno. Czy do NCX E-LO Air jest możliwość założenia blokady na manetce bez większych kombinacji ? Cytuj
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2018 Napisano 10 Maja 2018 Kartridz ci szlak trafil. Możesz wykorzystać teraz sytuacje wymiany na manetke lecz cały zestaw wyniesie cię ze 200-250zl Cytuj
Yacko Napisano 10 Maja 2018 Autor Napisano 10 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, ACTIVIA napisał: Kartridz ci szlak trafil. Możesz wykorzystać teraz sytuacje wymiany na manetke lecz cały zestaw wyniesie cię ze 200-250zl Zapomniałem dodać, że to nowy rower i drugi egzemplarz w sklepie miał tak samo - specjalnie wyciągaliśmy z kartonu aby porównać. Fakt, że trzeba użyc dużej siły, aby się schował ten 1-2cm, ale nie jest beton jak w NEX HLO, który mam w poprzednim rowerze. Czyżby wada całej partii? To byłby pech dopiero - nowy sprzęt i już na serwis. Edytowane 10 Maja 2018 przez Yacko Cytuj
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2018 Napisano 10 Maja 2018 Modele te bez regulacji tłumienia są gazowane i już w tym jest pierwsze utrudnienie w gładkim nacisku amorka. Musiał byś odkręcić korek naprężenia wstępnego sprężyny i mocno nacisną. Wtedy zobaczył byś czy tłumik się dobrze ugina Cytuj
Yacko Napisano 10 Maja 2018 Autor Napisano 10 Maja 2018 ACTIVIA nie wiem, czy dobrze zrozumiales, a moze niezbyt jasno napisałem. Te amorki chodzą ładnie w całym zakresie, ale po włączeniu blokady i tak pozwalaja na skok około 1cm po mocnym dociśnięciu, nie jest to blokada "na beton". Cytuj
ACTIVIA Napisano 11 Maja 2018 Napisano 11 Maja 2018 To jest standard. W każdym amorku Suntoura ugina się ok 1cm przy pełnej blokadzie. Wcześniej zrozumiałem to tak jak by ci się tylko 1-2cm uginał przy odblokowanym skoku Cytuj
Yacko Napisano 11 Maja 2018 Autor Napisano 11 Maja 2018 Może coś innej firmy w takim razie, który by się blokował w pełni jak mój NEX HLO na sprężynie ? Cytuj
dovectra Napisano 11 Maja 2018 Napisano 11 Maja 2018 Wszystkie wyższe modele amorków, różnych firm z hydrauliczną blokadą mają taki margines bezpieczeństwa żeby oszczędzać amorek, 1-2 cm ugięcia na włączonej blokadzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi