Fellow Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Cześć. Szukam plecaka na laptopa 17,3 cala. Rzecz jasna na rower. Używa ktoś jakiegoś i jest zadowolony? Jestem blisko kupienia "Plecak Na Laptopa HP Omen Gaming Backpack 17,3''. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMe Napisano 16 Maja 2018 Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Polecam Deuter Giga Bike, śmigam z takim i moja 17 mieści się idealnie. Sprawdź tylko jak z Twoim lapkiem bo różnie to bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fellow Napisano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Dzięki za odpowiedź Jesteś już drugą osobą, która poleca mi ten plecak Szukam czegoś po czym nie będę miała spoconych pleców jak mam teraz... Chodzi o przewóz laptopa do pracy, będę jeździć w wakacje. 5-6 km w jedną stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMe Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Non problemo ;-) Jak jest możliwość zrewanżować się doświadczeniem i wiedzą chociaż w takim temacie to chętnie. No cóż co do nie spoconych pleców to ten problem mnie nie dotyczy bo u mnie nie ma takiej możliwości, żeby nie były spocone ;-) Chociaż to chyba nawet lepiej jeśli chodzi o ocenę i testowanie takich cech. Oceniam system tych dwóch gąbek dystansujących od pleców bardzo dobrze. W moim przypadku bawełniana szara koszulka pociemniała w miejscach tych dwóch gąbkowych pasów najpierw od góry pleców, potem przechodzi w dół a potem w moim przypadku w odpowiednich warunkach cała robi się ciemniejsza ;-) Pomimo tego oceniam to rozwiązanie dobrze bo w przypadku poprzedniego plecaka, stricte lapkowego od razu miałem wieeelką ogromniastą ciemną plamę. Generalnie według mnie dużo lepiej sprawdzają się systemy które tworzą przestrzeń między plecami a plecakiem. Po co najwymyślniejsze, siateczki, gąbeczki jak i tak dotykają mokrych pleców i pot nie może po prostu odparować. Dla normalniej nie zmutowanej jak ja osoby ;-) przy umiarkowanym wysiłku myślę że będzie naprawdę OK. Chociaż w całkowitą suchotę nie wierzę, chyba że jesteś zmutowana w drugą stronę ;-) Plecak zaliczył ze mną kilka szlifów, w tym chyba raz z lapkiem w środku, raz podczas wypadku też z lapkiem latał po samochodzie. Piszę o tym bo na początku wydawało mi się, że kieszeń na laptopa jakoś tak kiepsko zabezpieczona. Plecak ma tylko kilka zadrapań, z laptopem wszystko w porządku, nawet dysk HDD przeżył. Zdarzało się, że miałem go przez 200km na plecach jadąc rowerem, załadowanego do pełena i niestety nie pszczołami luzem ;-) i nie zrobił mi krzywdy ale końcówka takiego dnia do przyjemnych już nie należała. Dlatego teraz jak wybieram się w dalszą trasę i zabieram laptopa pakuję go do sakwy. W tym przypadku lapek jest obłożony całym miękkim szpejem jaki ze sobą zabieram. Na co dzień laptop jeździ w plecaku bo sakwa pusta a nie będę jej wypełniał wiórkami styropianowymi ;-) Inaczej tego nie widzę przy przejazdach przez krawężniki, dziury czy najzwyklejszym szlifie sakwą po asfalcie. Plecak mam o ile się nie mylę od 2014 roku i jest używany codziennie, a od dwóch lat jeździ ze mną przez calutki rok na rowerze. Tak kupując go jeszcze nie wiedziałem, że pedałowanie tak mi się spodoba ale zawsze staram się myśleć perspektywicznie i lubię o ile to możliwe i ma to sens, wielozadaniowe mądre rozwiązania a tu Deuterowi nic nie można zarzucić. Sprawdź sobie tylko czy na pewno wejdzie Twoje 17 cali, o o ile się nie mylę producent podawał 15,6 cala pojemności a moja 17 jest stosunkowo niewielka. Tak wyglądają wymiary mojego laptopa: 32 x 358 x 259. Wchodzi idealnie ale wiele więcej już bym nie ryzykował. W razie jeszcze jakichś pytań nie ma problemu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.