popcio18 Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 też bym z wielka chęcią tak zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 myślę ze zmieniając osprzęt raczej nie utracisz gwarancji o ale widze ze też dołączyłeś do posiadaczy signów czekamy na Twoją recenzje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzalonaKrowa Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam. Mam problem co do wyboru roweru. Ludzie mówią że sign ds1 zajefajny ale na temat ds2 nigdzie nic nie moge znaleźć i właśnie mam problem co do wyboru roweru. Zastanawiam się nad tym ds2.Chociaż on troche dorgi. Wiec mam prosbe do was drodzy użytkownicy jaki rower kupić dlaczego i czym się rożni od reszty do wyboru Kross Sign DS2, Kross Sign DS a jeżeli żaden z tych podajcie jakieś lepsze linki do rowerow do MAX 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio18 Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 kupuj jedynkę, a co do recenzji na razie jest dobrze poszła dętka i hak od przerzutki kierownica skrócona teraz zmiana z przerzutki na single speed i zmiana amora na duro bo z tym żeby ładnie chodził to nie wyrabiam na smarowanie i jeszcze zmiana siodełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzalonaKrowa Napisano 15 Września 2008 Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Opisuj częściej i daj jakieś zdjęcia I do jakiego rozmiaru kiere skróciłeś?? Lepiej się jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzalonaKrowa Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Aaa i za ile kupiłeś duro ? Mógł byś dać link jakiś do niego ??? I jeszcze jedno jaka masz rame i jaki wielki jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio18 Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 1. Czytaj uważnie - ja tam nie napisałem że kupiłem duro tylko że zamierzam 2. kiera ma teraz 640mm 3. allegro i google 4. mam ok 185cm i 17" (ramę kupuje nową) 5. fotek nie dodam bo rower nie jest poskładany do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2008 do skakania tylko 15 do 1500 ciężko będzie znaleźć coś lepszego i nowego. 64-62cm kiera to idealnie ;P Szybki jesteś. JA mam signa 2 lata i hak mi nie poszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Od wczoraj jestem właścicielem KROSSa SIGN DS i stwierdzam... jest za######isty xD Niezłe opony przerzutki są dobre. Przednią musze trochę podregulować bo na dużej tarczy łańcuch obciera o prowadnice ale to detal. Rame mam 17 a wzrostu okolo 185cm. Nie jest to rozmiar idealny do skakania ale potrzebowałem roweru do poskakania i pojeżdżenia więc jest GOOD Regulacja tylnego hamulca tragedia! W błocie w ogóle nie działają, ale to norma dla V-brake. Rower godny polecenia, a przy duzej ramie nadaje sie do jazdy i zeby troche poszalec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamTheOne Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 (edytowane) Kupuj DSa jedynkę. mam już 3 miechy, i bez zarzutu! podziwiam Was..po "małych skokach" zaliczyłem jedną za######istą glebe na jakieś sto skoków.. powód? RST - ROZWAL SOBIE TWARZ.. kolega pod moją nieuwagę podkręcił podbicie i z bunny hopa wyszedł backflip ;D no niby nic, gdyby nie półmetrowa hopa, i rzeczka ;D zęby jeszcze mam, rower ma ryskę małą i w ogole to ucierpiały gałęzie w które się wje... wiadomo ; ) oczywiscie po całym accidencie zmieniłem na Marzocchi DJ 1 ; p koła nadają się do centerki, ale powolutku kasa się zbiera : ) zdjąłem przednią przerzutkę i hamulce.. do barspina i zajofajnie ; ) następny wydatek, to kupno napinacza i kolorowych gripów, dla lansu. Cena spadła, swojego kupiłem za 1287 zł + darmowa wysyłka. Kraków - MUDserwis polecam gorąco ; ). Rozmiar ramy 15"biały z kodem kreskowym ;d..ale myślę że pod koniec następnego sezonu zmienie na NS suburban albo bitch. aktualnie namawiam kolegę do kupna tego samego ; D jeśli ktoś będzie chciał fotkę to proszę pisać : D Pozdrawiam DSmaniaków btw hamulca.. za######iście mocno dokręcić.!!! Moje chodzą bez zarzutu ; ) Edytowane 26 Października 2008 przez Schwefel w postach nie reklamujemy towarów na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzela32 Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja mam własnie problem który rower będzie lepszy do skakania i jazdy na jednym kole kross sign panic czy ds? I jakie sa jeszcze dobre w tej cenie? Z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jeśli nie masz zamiaru jeździć poe prostym za wiele to DS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzela32 Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja właśnie wole skakać na jednym kole jeździc itp. To radzisz ds-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Raczej tak, Panic jest bardziej do enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzela32 Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A Ds jest lepszy czy MONGOOSE FIREBALL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil4772 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 a Panick ma badziewne (kumpel ma) może rozwiniesz swoją wypowiedz! bo to tak jakbym napisał mercedes jest głupi i pisz w języku polskim a nie po kali Co Panick ma badziewne? ani z poprzednich wypowiedzi to nie wynika ani z twojej (chodzi mi o sens?? ) następnym razem zastanów sie co piszesz wkurzają mnie tacy ludzie! Jak ktoś szuka roweru do ogólnie rozumianego EX i wypadów z rodziną to jest rower idealny, jego największym plusem jest uniwersalność. Jeśli chodzi o Sign DS to nie wyobrażam sobie go na wypady gdzieś w trasę, a Sign DS 2 to już w ogóle. Tak jak było już napisane Sign DS./DS2 dirt street itp. u mnie w miescinie panic'kow jest chyba ze 6... i skacza(dirtuja) na nich, streetuja, nawet udaja sie w las, wiec sadze ze ta maszyna daje rade, nikt nie narzekal, a jesli chodzi o rame to jest dosc solidna.. pozdrawiam no kolega kupil rower i spisuje sie bardzo dobrze. http://www.forumrowerowe.org/rower-Kross-Panic-t13703.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barol Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Przepraszam za takie odkopywanie, ale nie chciałem zakładać nowego tematu dla kilku pytań. Czy w sign-ie trzeba zmieniać piasty pod tarczówki? Z tyłu jest uchwyt pod zacisk? A na przednim amorku też? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 nie rower jest disc ready kupujesz tarcze i zakładasz. piasty są pod tarcze, rama tez, moje duro tez > no i rst chyba tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barol Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 A jaki kolor Sign-a będzie lepszy? Biały czy mat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barol Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A do sign'a jakie tarcze podchodzą?? te: tarcza 1 czy te: tarcza 2 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grelax Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Praktycznie wszystkie, ale mocowanie tarcz do piasty musi być na śruby. I np. te drugie Shimano, co podałeś nie będą pasowały ze względu na tarcze, do których musiałbyś zmieniać piasty z tym systemem mocowania. A jak myślicie czy warto dopłacać do Sign DS2 ? U mnie w hurtowni jest mała różnica, bo DS1: 1690zł a DS2: 1900zł. Na allegro to już trochę inaczej, bo DS1: ok 1300zł a DS2: czasem ponad 2 000zł. Nie wiem czy warto dla tego amora i hamulców, bo w DS1 i tak można sobie potem cos pozmieniać jednak jest to jak nie patrzeć trochę nieopłacalne, bo sam amor trochę kosztuje w naszym kraju: RST Space Jump - 900zł Czy w ogóle Sing DS1 ma w swoim przedziale do 1500zł jakiś konkurentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttoN15 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Sorki ale nie chcę zakładać nowego tematu. Chodzi mi o to że mam Sign DS'a i potrzebowałbym jakiejś dobrej opony oraz dętki na tył, ponieważ w ciągu 3 dni użytkowania roweru poszły już 2 dętki. Przecięcie jest w 2miejscach równoległych więc jest to przecięcie od felgi co jest bardzo możliwe ponieważ mam strasznie cienkie opony(Schwalbe Fast Fred Sport 26x2.35). I doradźcie co mam kupić? czy sama grubsza opona wystarczy czy muszę jeszcze zainwestować w jakąś dętkę do DH. Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Otto15 - niszczysz dętki z własnej winy. Napompuj przynajmniej 3 bary. No i naucz się jeździć, bo od tego bardzo dużo zależy. To co Ci się dzieje to tzw "snake bite". Kiedy masz za mało powietrza i najedziesz np. na krawężnik, to dętka jest miażdzona na krawędziach obręczy i stąd te 2 równoległe otwory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttoN15 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 No dobra ale co z tego że mam napompować 3bary jak po 1.Mogę tylko 2 a po 2.Napompowałem już ile sie da i nadal jest to samo, a na krawężnik umiem wskoczyć z resztą 1 dętka poszła od wyskoku z muldy która była dość płaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dlaczego możesz napompować tylko 2 bary? Kto Ci tak powiedział? Jeżeli masz za słabą pompkę to jedź na stację benzynową i dopompuj kompresorem. Snake'i powstają właśnie od dobicia obręczy. Jeżeli nadal nie wierzysz, to dalej sobie śmigaj na tych 2 barach i zmieniaj dętki co tydzień albo załóż pół kilowe dętki do DH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi