Skocz do zawartości

[Korba Shimano Hollowtech II] zaślepki

ramik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy nie ma jakiejś alternatywy do zaślepiek i śruby za 80zł!!!??

Mam korbe hollowtech II i przez środek jest dziura, znalazłem zaślepkę i śrubę ale kosztuje aż 80zł + przesyłka !!!

Poglądowo wygląda to tak jak na zdjęciu, a zaslepka i śruba tak  https://rower.com.pl/zaslepki-do-mechanizmow-korbowych-hollowtech-ii-niebieskie-408459

Można zostawić otwór ale przecież będzie sie zbierał syf itp. i chyba szczotką do mysia butelek trzeba bedzie czyścic :)

Po co w komplecie z korba sprzedają śrube z dziurą i bez zaślepki?

korba.jpg

• Mod Team
Napisano

Biorąc pod uwagę wygląd roweru to nie jesteś ortodoksem jeżeli chodzi o czystość roweru więc:

11 minut temu, ramik napisał:

otwór ale przecież będzie sie zbierał syf itp.

jest trochę na wyrost.

Więc zapomnij albo wydaj kasę na korek. Albo zatkaj od strony tarcz byle czym.

Napisano

Tysiące kilometrów na korbach ze zintegrowaną osia i nigdy nie wpadłem na pomysł aby coś tam wpychać "bo syf".
Jakoś nie odnotowałem tendencji do nadmiernego zbierania się syfu w tej rurce.

Pierwszy rzut oka na zaprezentowane obrazek i wnętrze tej rurki wydaje się być najczystszym elementem zobrazowanym na tej fotografii :D

Pozdrawiam 

Napisano

Tak czy siak "konkretny syf" w rurce korby odnotowałem tylko kilka razy w życiu ... a było to po tak błotnych akcjach że miałem problem z rozpoznaniem samego siebie w lustrze ;).

Pozdrawiam  

Napisano

Tak jak napisałem, zdjęcie pogladowe :) . Dzięki już mi przestało to przeszkadzac i odeszła ochota na zatykanie :).

Do tej pory miałem stare korby bez otworu i dlatego nie wiedziałem czy to ok, że jest na przewylot :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...