ACTIVIA Napisano 7 Maja 2018 Napisano 7 Maja 2018 Montuje swojego fulla i pytanie który amorek wybrać 1. Shimano XT M8000 - cena 700zł za komplet P+T 2. Magura MT5 - cena 600zł za komplet P+T
abdesign Napisano 7 Maja 2018 Napisano 7 Maja 2018 Biorąc pod uwagę podane ceny to trudno znaleźć tu tak zwany dylemat... magury 5-ki to mocniejsze heble, przyjemniejsza modulacja, w zasadzie nic nie przemawia za xt-kami, no może minimalnie większa ergonomia klamki to chyba w tym zestawieniu jedyny plus dla shimano, ale... klamki magur też są wygodne.
szewka Napisano 7 Maja 2018 Napisano 7 Maja 2018 Ja też poszedłbym w magure - tak jak kolega wyżej napisal - XT ma niby bardziej ergonomiczną klamke - ale pod względem użytkowym lepiej sprawdzą się magurki ps. Można wiedzieć z czego skladasz ? ( rama/amor itp. )
malutki Napisano 7 Maja 2018 Napisano 7 Maja 2018 Godzinę temu, szewka napisał: ps. Można wiedzieć z czego skladasz ? ( rama/amor itp. ) Amor na pewno jaki rok szok Przemcio instalował - jak mnie pamięć nie myli - te magury, zapytaj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Maja 2018 Mod Team Napisano 7 Maja 2018 Tu masz cały temat o MT5 : Znajdź analogiczny o XT i podejmij decyzję PS Z tego co widzę, to mam lepiej wyprofilowaną klamkę w starych MT2.
Mod Team durnykot Napisano 9 Maja 2018 Mod Team Napisano 9 Maja 2018 W dniu 7.05.2018 o 09:34, szewka napisał: XT ma niby bardziej ergonomiczną klamke Absolutnie i kategorycznie -NIE. XT nie ma bardziej ergonomicznej klamki nawet w porównaniu z normalną klamką Magury. Po założeniu klamki HC mamy +100 do wygody.
niuti Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 mam magury mt trail, które są mixem mt4 i 5, wiec też bym optował za mt5 w dodatku mt 5 są tańsze . Bierz mt 5 będziesz "palił" gumy
ACTIVIA Napisano 16 Maja 2018 Autor Napisano 16 Maja 2018 Wybrałem XT bo sie dowiedziałem ze za tą cenę co na początku w tym temacie pisalem chodzi o hamulce XT M8020 czterotlokowe
abdesign Napisano 16 Maja 2018 Napisano 16 Maja 2018 o to bardzo ciekawe, to jakaś ogólnie dostępna oferta?
ACTIVIA Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 W Shimano Polska tego nie mają. Mi się udało ten komplet (Przód oraz Tył) załatwić za 700zł. Widziałem że w tych dużych sklepach mają jak, np. Bikestacja Poniżej fotka
abdesign Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 No to że je kupić można to wiem, ale gdzie je można kupić nie będąc Tobą za 700zł czyli taniej niż zee to tego już nie wiem
Sabarolus Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 W dniu 5/9/2018 o 20:44, durnykot napisał: Absolutnie i kategorycznie -NIE. XT nie ma bardziej ergonomicznej klamki nawet w porównaniu z normalną klamką Magury. Po założeniu klamki HC mamy +100 do wygody. Myślę, że to każdy powinien sam ocenić... Ja nie spotkałem wygodniejszej klamki, a miałem w łapach Magury.
Mod Team michuuu Napisano 17 Maja 2018 Mod Team Napisano 17 Maja 2018 2 godziny temu, ACTIVIA napisał: Widziałem że w tych dużych sklepach mają jak, np. Bikestacja Jeżeli w BS to radzę się mocno zastanowić a jak już to płatność przy odbiorze.
abdesign Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 E tam, nie ma co demonizować BS... kupowałem tam niejednokrotnie i zawsze 2 dni albo dostępne od ręki to były bajki marketingowe, ale ja to od zawsze wiedziałem. A jak już się to wie i człowiek może poczekać te dwa tygodnie i wytrzymać psychicznie te dwa maile z przypomnieniem, to oferta jest konkurencyjna cenowo. Chociaż akurat m8020 mają drogo...
ACTIVIA Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 Wziąłem po to XT bo mi się lepiej trzyma klamka na palcach a ponadto mają regulację co lubię to. Co do tych klamek to byłem w stanie stwierdzić które dla mnie są lepsze ze względu tego że miałem w ręku obydwa hamulce na raz do obejrzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.