maydayxxx Napisano 6 Maja 2018 Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Witam serdecznie stałem się nabywcą SCOTT SUB10 rama XL koła 28 cali obręcze 622x 17, rama aluminiowa 60cm(23,5"),-przerzutka tył Shimano Deore XT x9,-przerzutka przód Shimano Deore x3,-manetki Shimano Deore 3x9,-hamulce hydrauliczno-tarczowe,-korba Shimano Holowtech. Chciał bym założyć do niego szersze i większe opony oraz złożyć widelec z amortyzatorem. Chciał bym prosić o pomoc jakie części mogę do tego użyć? Czy zakładając szersze opony trzeba zmienić dętki prócz szos chce jeździć też po drogach piaszczystych i polnych. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Maja 2018 Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Żeby się dowiedzieć jak szerokie opony chcesz musisz zmierzyć ile masz miejsca w widełkach, bo pewnie to będzie Cię najbardziej ograniczać. Czy dętki mogą zostać to zależy od tego jak bardzo nowe opony będą szersze. Z widelcem amortyzowanym będzie problem, bo rama jest zaprojektowana pod sztywny, który jest znacznie niższy. Może jakiś trekkingowy z małym skokiem, ale terenowy zupełnie odpada, bo uniesie przód roweru, pozmienia kąty i znacznie pogorszy prowadzenie. http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/swing/28-cali_amortyzator-suntour-swing-swd-piwoty-czarny-polysk/55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydayxxx Napisano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 (edytowane) Cytat 2 minuty temu, seraph napisał: Żeby się dowiedzieć jak szerokie opony chcesz musisz zmierzyć ile masz miejsca w widełkach, bo pewnie to będzie Cię najbardziej ograniczać. Czy dętki mogą zostać to zależy od tego jak bardzo nowe opony będą szersze. Z widelcem amortyzowanym będzie problem, bo rama jest zaprojektowana pod sztywny, który jest znacznie niższy. Może jakiś trekkingowy z małym skokiem, ale terenowy zupełnie odpada, bo uniesie przód roweru, pozmienia kąty i znacznie pogorszy prowadzenie. http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/swing/28-cali_amortyzator-suntour-swing-swd-piwoty-czarny-polysk/55 Co do szerokości oony to myślałem coś typu opona roweru trekkingowego. Wiadomo że wysokość wtedy też się zwiększy. Odnośnie amortyzatora myślisz że ten co podeslales zda egzamin? Edytowane 6 Maja 2018 przez maydayxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Maja 2018 Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Zmierzyć tak czy siak musisz, bo już przy oponie 45 mm może być problem tak jak u mnie w gravelu. Co do amortyzatora to nie mam pojęcia, bo do czynienia nie miałem z tym wynalazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi