Skocz do zawartości
  • 0

Cross do dojazdów do pracy

Gość Jakub Wojtach

Pytanie

Gość Jakub Wojtach

Witam.

Mam w planach zakup roweru. 
Jego główne wykorzystanie to dojazdy do pracy po Warszawie, trasa około 15-17km x 2, przejazd przez praktycznie całe miasto, a więc praktycznie cały czas ścieżki i asfalt.
Po rozmowie z panem w sklepie sportowym uzyskałem informację, że dobrym rozwiązaniem w tym wypadku będzie rower crossowy/turystyczny.

Z początku przymierzałem się do szosy, ale gdy dzisiaj przymierzyłem się do takowego, to doszedłem do wniosku, że taka pozycja jest nie dla mnie - nie dam rady jeździć w ten sposób, a potem siedzieć 8 godzin przed komputerem i znowu jechać 17km!
Dlatego też zwracam się do was forumowicze, abyście pomogli mi dokonać właściwego wyboru dotyczącego zakupu roweru.

Jaki budżet? Na pewno poniżej 2000 złotych, górna granica to właśnie 2k.

Proszę o informacje i dziękuję za ewentualne wskazówki!

Pozdrawiam!!

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jak do pracy to pewnie i błotniki i bagażnik na klamoty?

Trekkingowy będzie miał to w standardzie, do crossowego będziesz musiał dokupić ekstra.

Odpowiednio po decyzji przejrzyj tematy o rowerze w zakładanej przez ciebie cenie .... Jest co czytać :)

No i jeszcze wzrost / długość nogi - jeśli będziesz się wahał co do wielkości ramy ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...